Kleine wonderen: Stephanie Knipper

Kleine wonderen
Auteur: Stephanie Knipper
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Bladzijden: 320
Jaar: 2017

Intens ontroerende roman, voor liefhebbers van Jojo Moyes en Kristin Hannah

Als opgroeiende zusjes waren Rose en Lily onafscheidelijk, maar in hun volwassen leven verwaterde het contact, omdat Lily niet kon omgaan met de veeleisende opvoeding van Rose’ autistische dochter. Wanneer Rose ernstig ziek wordt, moet Lily terugkeren naar de bloemkwekerij van de familie en moet ze de angst die haar wegdreef onder ogen gaan zien.

Kleine wonderen is geschreven met veel gevoel en begrip voor wat het betekent om ‘anders’ te zijn. Het is een roman over het belang van familie en over de bergen die mensen kunnen verzetten om hun geliefden te beschermen.

Mening Marjon

Ik vind de omslag van dit boek heel aantrekkelijk, maar ook heel mooi gekozen. Het past precies bij het verhaal, dat lief, mooi en teder is, zonder dat het zoet wordt. Antoinette is Rose’s dochtertje en ze is anders dan anderen: het neigt naar autisme, maar halverwege het verhaal wordt duidelijk dat ze een bijzondere gave heeft. Als moeder wil je haar alleen maar beschermen en dat blijkt hard nodig. Maar wat als je zelf ongeneeslijk ziek blijkt? Rose’s zus Lily komt terug naar huis maar kan niet met het feit dat Antoinette anders is omgaan. En haar verloren liefde Seth komt weer op haar pad, dat maakt het het ook niet makkelijker op. En dan komt Will, de buurman en vriend van Lily en dat maakt opeens alles anders. Ik heb genoten, vooral omdat het verhaal zo mooi is. Het zit goed in elkaar, laat de emoties en gedachten van iedereen zien, ook van Antoinette die niet praat maar wel heel intelligent is. Prachtig boek, wat zeker een aanrader is!

Mening Natasja

Rose en Lily zijn altijd zussen voor het leven geweest, totdat Rose dochter Antoinette geboren word. Lily  heeft al snel in de gaten dat er iets mis is met Antoinette, en kan het niet meer aan om voor Rose en Antoinette te zorgen. Ze vlucht, omdat ze zelf ook problemen heeft, en word met haar eigen waarheid geconfronteerd.
Tot de dag dat het telefoontje komt dat Rose haar echt nodig heeft. Met lood in haar schoenen gaat ze terug naar haar zus.
Een prachtige liefdevolle roman, met ook erg aparte stukjes magie.
Het laat maar weer eens zien hoe belangrijk familie kan zijn.
Antoinette zet een wereld neer in dit verhaal die ik nog niet kende, en was ook erg boeiend om te lezen. Ook al is Lily anders dan anderen, ze weet liefde te geven als geen ander,
Doordat het onderwerp in dit verhaal zo apart is, zal je het verhaal ook niet snel meer vergeten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: