Overspel: Clarice Janzen

Overspel
Auteur: Clarice Janzen
Uitgever: Uitgeverij Marmer B.V.
Bladzijden: 221
Jaar: 2014

Overspel is een bijzonder en aangrijpend verhaal over lust en verlangen, en over de diepe gevoelens van liefde. In een mooie pakkende stijl voert Clarice Janzen de lezer mee naar een zeer verrassende ontknoping. Maurits is getrouwd en gelukkig met Eva. Als Eva hem voorstelt om eens in de zoveel weken vreemd te gaan, maar dan met elkaar, is Maurits wat afwachtend. Maar hij besluit mee te gaan in het spel. Maurits ziet zijn afspraakjes met Céline als spannende dates, tot hij haar de eerste keer ontmoet en dan ineens bevangen wordt door het gevoel dat hij echt overspel pleegt. Wie is die vrouw die als twee druppels water lijkt op zijn eigen vrouw? Celine, de vrouw als wie Eva zich voordoet, is Eva, maar toch ook weer niet. De welbespraaktheid van Celine komt Maurits vreemd voor, net als de wijze waarop ze Maurits verleidt: daadkrachtig, subtiel en vol onbekende spanning. Niets aan haar is als Eva, en toch is ze Eva. Als Maurits thuiskomt na een opwindende hotelnacht is Eva ineens verdwenen.

Mening Mieke

Het verhaal begint als een leuke roman ( een beetje chicklit-achtig) met wat erotische scenes. Als Eva op een goede dag haar man Maurits voorsteld om vreemd te gaan met elkaar, leek het in de eerste instantie een vreemd verzoek van Eva, maar Maurits stemde er mee in. Uiteindelijk leek het hem ook heel spannend en vernieuwend. Als hij in een hotel een afspraak heeft met Celine en haar ontmoet, is hij helemaal van slag.

Gaandeweg het verhaal dacht ik bij mij zelf om het boek niet verder te gaan lezen, vanwege de bizarheid van het verhaal.

Wat ben ik blij dat ik toch doorgebeten heb, want halverwege het boek krijgt het verhaal een spannende wending. Ook is de erotiek er doorheen verweven.

Als blijkt dat Maurits helemaal geobsedeerd is van Celine – die de rol van Eva speelt – wilde ik alleen nog maar doorlezen.

Alle elementen zijn aanwezig in dit boek: een chicklit, een roman en een thriller!

De ontknoping is zeer verrassend, die ik niet heb zien aankomen. Vooral het laatste hoofdstuk is ook heel ontroerend. Moest wel even een brok wegslikken.

Wat eerst niet leek als een heerlijk ontspannend boek, werd na een paar hoofdstukken geleidelijk aan anders. Ik zou hem willen aanraden en beloon het boek met 4*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: