Over de rand: Arianne Grootendorst

Over de rand
Auteur: Arianne Grootendorst
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Bladzijden: 288
Jaar: 2016

Waargebeurd verhaal!

Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft gehouden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde.

Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam. Het is donker en ze ligt in bed. Haar eerste gedachte is: ik krijg geen lucht, en ze hapt naar adem. Op haar zit een reusachtige man die haar keel dichtknijpt en als een waanzinnige uit zijn ogen kijkt. Er is geen ontsnappen mogelijk. Langzaam wordt het donker voor haar ogen…

In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de schokkende verkrachting in haar eigen woning die ze ternauwernood overleefde. Zwaargewond weet zij zich met bijna bovenmenselijke inspanning via een touw aan haar balkon in veiligheid te brengen. Haar onderbuurman die met zijn vrouw televisie zit te kijken, ziet plotseling een hevig bloedende vrouw dwars door zijn schuifpui naar binnen storten. Na haar strijd om te overleven volgen het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame geestelijke verwerking van het misdrijf.

Haar aangrijpende true-crimerelaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal, die integraal zijn opgenomen in het boek.

Mening Clasien

Arianne beschrijft in het boek “Over de rand” haar eigen verkrachting en alle gevolgen hiervan op haar leven. Het is een gruwelijk verhaal met de harde feiten.
Herstel, angst, lichamelijk letsel alles komt aan de orde.
Wanneer de dader is opgepakt volg je de rechtszaak, de verhoren en de beleving van Arianne tijdens deze moeilijke periode.
Haar herstel zowel geestelijk als lichamelijk nemen jaren in beslag.

Een waargebeurd verhaal dat voor zich spreekt.

“Na 18 februari is alles veranderd. Weinig lijkt nog op het zorgeloze leven dat ik leidde voor die nacht. Het vrijheidsgevoel en de energie waren in één klap verdwenen. Ik ben alleen nog maar aan het overleven”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: