Verborgen bloesem: Jolanda de Faria

verborgen-bloesemVerborgen bloesem
Auteur: Jolanda de Faria
Uitgever: Scholten Uitgeverij
Bladzijden: 254
Jaar: 2016
Website

Jolanda de Faria is geboren in 1966 in Delft. Ze is getrouwd en moeder van twee dochters. Al meer dan vijfentwintig jaar is ze werkzaam in het basisonderwijs waarvan de laatste achttien jaar op een kleine school op Goeree Overflakkee.
Naast schrijven houdt ze zich bezig met muziek, tekenen, schilderen en geeft ze pianoles. Verborgen Bloesem is haar debuutroman.
Hannah is ten einde raad. Haar relatie eindigt op een tragische
manier die verregaande gevolgen heeft voor de rest van haar leven. Ze besluit haar baan op te zeggen om in het Zeeuwse dorpje Westhoeck
een nieuwe start te maken. Ze huurt een oude arbeiderswoning
van Irene en al gauw ontstaat er een warme vriendschap tussen
de twee vrouwen. Via Irene komt ze met meer mensen in contact
waaronder Renze Donkersloot. Tussen hen beide ontstaat al snel
een enorme aantrekkingskracht. Hannah’s verleden staat echter in de weg om een nieuwe relatie te beginnen en echt tot bloei te komen. Ondanks alle goede voornemens komt ze met zichzelf en haar geloof in conflict.
Gaandeweg door de mensen die God op haar pad plaatst, ontdekt ze dat vergeving geen leeg begrip is maar levens veranderend.

Mening Marjon ster5

Wat een heerlijke, gezellige en christelijke roman. Vanaf de eerste bladzijde zat ik er in, karakters kwamen tot leven en ik vloog door het verhaal heen. Je gaat Hannah al gauw sympathiek vinden en je vraagt je af wat ze verbergt en waaronder ze gebukt gaat. Het boek bevat wel een aantal gebeden, gezangen en bijbel teksten. Daar ben ik wat sneller doorheen gegaan (af en toe) maar het doet niets af aan het boek. Ik hoop dat Jolanda de Faria meer gaat schrijven!

Ik ontving dit boek via Boekentaske van de auteur zelf, waarvoor mijn hartelijke dank!

Mening Tamara ster5

Wat een prachtige christelijke roman van eigen bodem. Wat een sterke debuut roman. Je leeft echt mee met Hannah. In het begin wordt je al getriggert omdat je weet dat er iets is gebeurt maar je weet niet wat. De schrijfster beschrijft ongeveer een jaar uit het leven  van Hannah. Dan zit je in het nu, en dan ga je een paar maanden terug. Zo wordt het geheim van Hannah ontrafeld. Je voelt haar verdriet en vraagt je af of ze zich ooit weer open durft te stellen voor de liefde.

Alle karakters zijn zo mooi uitgediept. Je voelt je echt welkom in het boek en bij de familie. Zal zeker een volgend boek van deze schrijfster lezen .

Met dank aan de auteur!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: