Wilde tijm: Rosamunde Pilcher

wilde-tijmWilde tijm
Auteur: Rosamunde Pilcher
Uitgever: Van Reemst
Jaar: 2001
Bladzijden: 248

Victoria Bradshaw was achttien, verlegen en kwetsbaar, toen zij haar hart verloor aan de charmante, onvoorspelbare toneelschrijver Oliver Dobbs.
Even plotseling als hij toen uit haar leven verdween, staat hij nu drie jaar later voor haar deur. Maar hij is niet alleen; op zijn arm draagt hij zijn tweejarige zoontje Thomas. Hoewel Victoria wijzer en zelfstandiger is geworden, kan zij wederom geen weerstand bieden aan Olivers sensuele charme. Ze reizen naar Schotland, naar het landhuis van de Dunbeaths, volgens Oliver om het lente te zien worden. Maar voor Victoria wordt het een reis vol emotionele ontdekkingen haar warme liefde voor de kleine Thomas, de voorzichtige twijfel aan haar gevoelens voor Oliver, de intense verbondenheid met het schotse landschap, en haar groeiende genegenheid voor de evenwichtige John Dunbeath.

Mening Marjon ster5

Jaren geleden las ik dit boek voor het eerst en heb ik niet beseft wat ik nu wel besef: De originele Britse titel van het boek is Wild Mountain Thyme en dat is de titel van een van mijn favoriete Schotse liedjes, wat misschien beter bekend staan als Will ye go lassie go. En het boek is ook Schots. Rosamunde is er vooral in dit boek zo goed in geslaagd Schotland (Highlands) te beschrijven, dat je bijna kan zeggen dat je er ook geweest bent. Ze blinkt sowieso al uit in sfeerbeschrijvingen, maar heeft zich in dit boek overtroffen. En tussen al die mooie beschrijvingen waar je op kan wegdromen, speelt het verhaal van de gevoelige Victoria en de narcist Oliver. Hij haalt haar over door middel van zijn zoontje en ze laat zich meeslepen. Ze reizen samen met het kind naar Schotland om bij vrienden te logeren. En die hebben hun eigen verhaal nadat Jock overlijdt… Wat een prachtig boek! Ik zal het zeker nog eens lezen.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: