Hot shot: Jennifer Brown

hot-shotHot shot
Auteur: Jennifer Brown
Uitgever: Callenbach
Bladzijden: 256
Jaar: 2014

Hot shot ‘Hot shot’ van Jennifer Brown: een gewaagde foto gaat viral.
Ashleighs vriendje Kaleb gaat naar de universiteit. Ashleigh is bang dat hij haar zal vergeten. Tijdens een feestje jutten haar vriendinnen haar op om hem een naaktfoto van zichzelf te sturen. Zonder echt na te denken loopt ze naar de badkamer, kleedt zich uit, maakt een foto in de manshoge spiegel en drukt op ‘verzenden’. Niet veel later gaat hun relatie uit en neemt Kaleb wraak door haar foto naar zijn hele honkbalteam te sturen. En die jongens houden hem niet voor zichzelf.
Jennifer Brown schrijft young adults met stevige thema’s. Haar debuut ‘Hate list’ werd als kerntitel genomineerd voor de Jonge Jury. Ook haar tweede roman ‘Bitter love’ maakt indruk. Nu is ze terug met ‘Hot shot’, een indringend verhaal over de gevolgen van wat een simpele inschattingsfout lijkt.

Mening Mieke ster4

Ik vond dit een hele goede YA boek met als thema sexting, een heel actueel onderwerp. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Ashleigh en je voelt met haar mee hoe ze lijdt onder de pesterijen. Ik heb met verbazing dit boek gelezen, niet wetende hoever het kan gaan. Gevaarlijk ver dus…

Ik mag hopen dat dit boek gelezen wordt door veel jonge mensen om ze te waarschuwen. Hoe snel je leven op de kop gezet wordt, je gezicht niet meer durft te vertonen en hoe eenzaam je dan bent. Mijn hart ging uit naar Ashleigh, ondanks de ondoordachte actie. Ze heeft het zwaar te verduren en als ze geschorst wordt van school en van de hardloopvereniging, breekt ze…

Als ze een taakstraf toebedeeld krijgt, leert ze Mack kennen. Een vriend, waar ze na verloop van tijd iets vertrouwelijker mee wordt en haar verhaal kwijt kan.

Mack is een stille jongen die zijn verleden liever voor zichzelf houdt, totdat Ashleigh met vragen komt….

Ik heb dit boek in één dag uitgelezen omdat het mij van begin tot eind boeide. Ik miste wel het gedeelte van Kaleb of hij nou wel of niet veroordeeld is. Na zijn verontschuldiging stopt het verhaal over hem, terwijl hij een grote rol speelt met het sexting gebeuren.

Jammer, dit had beter uitgewerkt kunnen worden. Daarom 4* in plaats van 5*

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: