Het meisje op de weg: Michael Berg

het-meisje-op-de-wegHet meisje op de weg
Auteur: Michael Berg
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 416
Jaar: 2015

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Mening Mieke ster4

Het verhaal begint lekker spannend, vooral als er een meisje in het donker op de weg gevonden wordt nabij het huis van Anne en Guido.

Ze nemen haar mee naar huis en Anne brengt haar naar bed. De volgende dag ontdekt Anne dat het meisje verdwenen is met Guido en de hond.

Het huis is één grote ravage… Een mysterieuze zaak waar ze zijn, dat houdt je o.a. vastgekleefd aan het boek, omdat je wilt weten wat er gebeurd is.

Michael Berg heeft een vlotte en gemakkelijke schrijfstijl en lekker boeiend, zodat je er totaal geen moeite mee hebt om lekker uren door te lezen.

In het boek wisselen heden en verleden elkaar af en de spanning loopt behoorlijk op, alhoewel sommige auto-achtervolgingspassages een beetje langdradig werden.

Geleidelijk aan wordt het steeds meer duidelijk wie Guido is en het plot is gewoon goed, maar niet overweldigend! Ik waardeer dit boek met 4* omdat het verhaal goed inelkaar zit en de personages goed uit de verf komen!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: