Onderweg naar huis: Julia Burgers-Drost (Een hart komt thuis 1)

onderweg-naar-huisOnderweg naar huis
Auteur: Julia Burgers-Drost
Uitgever: VCL
Bladzijden: 216
Jaar: 2011

Susan, de jongste telg uit het gezin Schutte, woont als enige nog thuis. Daar komt verandering als ze een nieuwe baan krijgt aan de andere kant van het land. Haar moeder worstelt met het lege nest, terwijl Susan blij is dat ze kan uitvliegen.
Susan gaat wonen in een stacaravan op het erf van collega Ineke en haar broer Arjen. Zij willen op hun boerderij een kinderopvang beginnen en Susan raakt al snel betrokken bij die plannen. Ondertussen wordt ze helemaal opgenomen in het dorpsleven, mede dankzij haar werk op de dorpsschool. Alleen met de liefde wil het niet erg lukken. Als dan ook nog de mysterieuze Jildou op het toneel verschijnt en Susan een grote schok te verwerken krijgt, wordt het haar te veel. Ze vlucht terug naar haar ouders. Maar wat is nu eigenlijk écht haar thuis?
Julia Burgers-Drost heeft met haar grote inlevingsvermogen bewezen om keer op keer prachtige romans te schrijven.

Mening Mieke ster3

Dit is het eerste deel van de trilogie “Een hart komt thuis”. Het verhaal gaat hoofdzakelijk over Susan die een baan gevonden heeft in het noorden van het land. Ze wil haar vleugels uitslaan en weg onder het wakend oog van haar moeder.

Ze is aangenomen als juf van de basisschool en dat bevalt haar prima. Ze verlaat haar ouderlijke woning en vindt onderdak bij Ineke en haar broer Arjen.

Ze mag de caravan gebruiken en is heel blij met haar stekkie.

Ze krijgt gevoelens voor Arjen, maar hij heeft het te druk voor de liefde. Arjen is bezig met biologische groenteteelt en heeft Jildou aangenomen om het allemaal op poten te zetten. Met zijn zus Ineke heeft ze een vriendschappelijke band opgebouwd en bespreekt ze alles wat haar dwars zit.

Het verhaal kabbelt wat voort en is tot zover niet bijster interessant. Later krijgt Susan te horen dat ze niet meer nodig is op school en begint met behulp van Ineke een kinderopvang. Vanaf dit moment krijgt het verhaal wat meer diepgang…

Op het moment dat Susan een schok te verwerken krijgt, gaat ze terug naar huis en laat ze alles achter om weer bij haar ouders in te trekken..

Ze is Arjen nog niet vergeten..Zou het nog goed komen tussen die twee..?

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: