Meesterdeal: Marlen Beek-Visser

meesterdealMeesterdeal
Auteur: Marlen Beek-Visser
Uitgever: Ellessy Crime
Jaar: 2016

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen?
Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt. Emiel weet een manier om haar te helpen.
Net als Bo op het punt staat om de confrontatie aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt.

Mening Clasien ster4

Een goed verhaal over een docent, de dochter Eva, een verhouding en aan het eind een slachtoffer.

Bo ontdekt dat haar dochter in het geheim een verhouding heeft met haar mentor. Ze doet er alles aan om deze verhouding te beëindigen. Hiervoor neemt ze Emiel in vertrouwen, maar Emiel maakt hier misbruik van en chanteert Bo.

De ex-vriend van Eva is een opstandige puber die ook een steentje bijdraagt om dit verhaal spannend te maken.

Adam heeft zijn eigen idee om de verhouding te stoppen, en gaat hierin zijn eigen weg buiten iedereen om.

Een spannend verhaal volgt, je voelt het verdriet van Eva die heel wat mee moet maken. Het plot had ik niet verwacht.
Toch 4* omdat ik het allemaal net iets teveel vind wat er in één gezin gebeurt.
Hierdoor komt het niet geloofwaardig meer over.

Mening Mieke ster5

Wow, wow, wàt een meesterlijk goed boek! Echt zo’n boek die je in één adem wilt uitlezen en dat heb ik dus ook gedaan!

Eva is zestien jaar en heeft een vriendje Yannick, die tijdelijk bij haar in huis woont. Yannick is een vreemd persoon waar je de kriebels van krijgt. Een agressief mannetje is het, als hij er achter komt dat Eva een verhouding heeft met haar mentor van tweeënveertig.

Moeder Bo doet er alles aan om deze verhouding te stoppen, maar ze heeft totaal geen grip op haar dochter, dus wil ze een afspraak maken met de mentor en dat loopt helemaal uit de hand. Hoe red ze zich hieruit?

Vader Adam gedraagt zich vreemd , drinkt erg veel en Bo vraagt zich af waarom hij zo raar doet en wat er met hem gebeurd is…

Je zit als lezer op het puntje van je stoel, het verhaal is nagelbijtend spannend! De opbouw van het verhaal is meesterlijk goed en je wilt alleen maar doorlezen!

Bo heeft een vrijwilligersbaan en werkt bij een Hulplijn. Ze krijgt steeds Emiel aan de lijn, die een verhaal opdist dat het niet goed gaat in zijn relatie.

Bo heeft hier haar vraagtekens over en vertrouwd het niet helemaal. Dan maken ze een afspraak metelkaar want Emiel denkt te weten hoe hij Bo kan helpen met Eva.

Ook van deze Emiel kreeg ik de kriebels. Een mysterieus figuur waar je niet de vinger op kunt leggen.

Als Eva een gesprek afluistert tussen haar ouders, komt ze er achter dat Adam niet haar biologische vader is. Haar wereld stort in..

De personages zijn stuk voor stuk heel goed uitgewerkt en mijn sympathie ging uit naar Eva, die het wel erg voor de kiezen kreeg en moeder Bo !

De schrijfstijl van Marlen Beek-Visser is subliem, ik ga zeker ook haar andere boek “Stem” lezen. Ook is het heel prettig dat de hoofdstukken kort zijn en dat je alle personages goed hebt leert kennen. Het leest als een trein, je wordt vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingezogen.

De wendingen in het verhaal zet je op het verkeerde been, wat ik heerlijk vind. Nergens is het voorspelbaar,zo als een goede thriller hoort te zijn..

En dan het plot…een meesterlijk daverend plot wat je niet ziet aankomen. WOW !! Ik ben compleet onder de indruk van deze auteur, waar dit het tweede boek van is.

Ik zou wat mij betreft meer sterren willen geven, maar het wordt dus een dik verdiende 5* boek! Chapeau Marlen, ik neem mijn petje af!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: