Halsoverkop: Aline van Wijnen

halsoverkopHalsoverkop
Auteur: Aline van Wijnen
Uitgever: ZK
Bladzijden: 208
Jaar: 2016

Halsoverkop van Aline van Wijnen, de winnaar van de Vriendin-schrijfwedstrijd! In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen. Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman van debutant Aline van Wijnen. Zij werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnares van de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin.

Mening Marjon ster5

Hoewel het boek vanaf de eerste bladzijde prettig wegleest en vaart heeft, vroeg ik me een tijdje af waar het verhaal bleef. Het leek een beetje dagboekverslag van een nietszeggend maar fijn leven. Wel is Nicole (ik-persoon) heel prettig neergezet; je mag haar direct en ze komt ook heel rationeel en volwassen over. Haar karakter wordt ook goed uitgewerkt. En ze houdt van boeken. En als ze haar grote liefde ontmoet, duikt het boek eindelijk een verhaal in. Vanaf dat moment is duidelijk waar het allemaal over gaat. Het boek houdt je aandacht vast tot aan de laatste bladzijde. En wat betreft het einde: dat had ik niet zien aankomen. Dit is absoluut een klasse chicklit!

Mening Mieke ster 3,5

De hoofdpersoon Nicole houdt heel veel van boeken en dat was fijn om te lezen. Dit debuut viel niet tegen, het bezorgde mij een aantal uurtjes ontspanning en plezier. Het verhaal leest vlot weg, alhoewel ik het geen hoogvlieger vond. Gewoon een lekker boek!

Halsoverkop is een feelgood verhaal over vriendschap en liefde..

Als Nicole kennis maakt met de boekenman tijdens haar luch pauze, lijkt er gelijk een klik te ontstaan. Voor haar is deze man de ware liefde, een man die haar in gedachten dag en nacht bezig houdt. Maar is dit andersom ook het geval ?

Dit soort luchtige tussendoortjes zijn op zijn tijd heerlijk om te lezen. Je kunt er lekker bij weg dromen en ervan genieten.

Op zich heeft dit verhaal niets diepzinnigs en zie ik het meer als een chicklit, maar desalniettemin heerlijk om te lezen.

Ik waardeer dit boek met 3,5*

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: