Het innerlijke leven van dieren: Peter Wohlleben

het-innderlijke-leven-van-dierenHet innerlijke leven van dieren
Auteur: Peter Wohlleben
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2016
Bladzijden: 224

Elkaar verzorgende eekhoorns, trouwe en liefdevolle raven, meelevende bosmuizen, rouwende herten – zijn dat geen eigenschappen die uitsluitend aan mensen zijn voorbehouden?
De gepassioneerde boswachter en bestsellerauteur Peter Wohlleben neemt ons mee door de complexe emotionele wereld van dieren. Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en indrukwekkendste voorbeelden en verhalen introduceert hij een wereld die nog maar nauwelijks bekend is: het gedrag en gevoelsleven van dieren op de boerderij en in het wild. Al snel wordt duidelijk dat dieren dichter bij ons staan dan we ooit hebben kunnen denken. Fascinerend, verhelderend, ongelooflijk!

Mening Marjon  ster5

Ik wist niet goed wat ik van dit boek moest denken, maar het is een ongelofelijk leuk boek voor iedereen die ook maar iets geïnteresseerd is in natuur en in dieren. Het boek gaat niet alleen maar over wilde dieren, maar ook over onze huisdieren. Er wordt elke keer een vergelijking getrokken met het menselijk bestaan, met onze gevoelens en waarnemingen. In hoeverre is dat waar en wat is er onzin in dit verhaal? Een heleboel wat deze Peter Wohlleben opschrijft is wetenschappelijk onderbouwd, maar het is even goed twijfelachtig of dit wetenschappelijk onderzoek wel klopt. Desalniettemin heeft Peter Wohlleben een ongelofelijk leuk boek geschreven, waar je doorheen vliegt: veel interessante feitjes, voorbeelden en inzichten waardoor je voortaan anders naar de natuur en de dieren zal kijken. Zelfs het fruitvliegje en de teek krijgen de aandacht. Peter is trouwens volgens het boek ‘houtvester’ van beroep. Ik zocht daarvan de definitie op en kon dat niet helemaal rijmen met de beschrijving van zijn beroep door hemzelf. Het boek is uit het Duits vertaald en in het Duits heet zijn beroep waarschijnlijk ‘Förster’. Dat betekent ‘houtvester’ inderdaad maar ook ‘boswachter’. Dat past meer. Aanrader!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: