Verbonden met jou: Gea Veldkamp

verbonden-met-jouVerbonden met jou
Auteur: Gea Veldkamp
Uitgever: Omniboek
Jaar: 2015
Bladzijden: 224

Het raakt haar tijdens een weekendje aan zee ineens als een mokerslag. Onlangs heeft Emma het rapport gekregen waaruit blijkt dat haar man, Stijn, een autistische stoornis heeft. Hoewel ze het al heeft vermoed sinds ze ontdekten dat hun zoon autistisch is, is de definitieve bevestiging heel zwaar voor Emma. Is er nu werkelijk geen leven meer mogelijk zonder vaste patronen, die voor haar juist zo beklemmend aanvoelen?
Net op het moment dat Emma in haar diepste dal zit, vindt ze herkenning in onverwachte hoek. Haar schoonmoeder Margriet had óók een autistische man en zoon. Zij geeft Emma haar dagboek uit die tijd en helpt haar om van haar gezin weer een geheel te maken.
Gea Veldkamp debuteert met Verbonden met jou, een diep doorvoelde roman over een vrouw die alles voor anderen doet, tot ze erachter komt dat ze zichzelf heeft weggecijferd. Veldkamp schrijft met veel betrokkenheid en liefde over Emma’s pad naar een gelukkiger huwelijk en gelukkiger zelf.

Mening Marjon ster5

Heftig boek over hoe eenzaam een vrouw in haar huwelijk wordt door het autisme-syndroom van haar zoon en man. Ze heeft het gevoel alles verkeerd te doen omdat het vooral tussen haar en haar man erger wordt. Ze vergeet daarbij zichzelf en pas als ze ziek wordt grijpt haar schoonmoeder in. Je voelt haar eenzaamheid en hoe ze haar grip op het leven verliest en dat raakt. Het Geloof speelt ook een rol, zonder dat het overheerst, maar het is belangrijk genoeg.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: