Goed gevallen! : Leigh Himes

goed-gevallenGoed gevallen!
Auteur: Leigh Himes
Uitgever: Harpercollins Holland
Bladzijden: 448
Jaar: 2016

Een val van de roltrap… en Abbey belandt in het leven dat ze had kunnen leiden!

Dit is Abbey Lahey…

Overspannen moeder. Ondergewaardeerd pr-medewerker. Opgebrande echtgenote van een werkloze hovenier. Een vrouw die wanhopig graag eens haar leven achter zich zou laten voor een luxevakantie – en die er onverwacht een in haar schoot geworpen krijgt dankzij een tuimeling van de roltrap in warenhuis Nordstrom…

En dit is Abbey van Holt…

De vrouw in wiens lichaam Abbey wakker wordt. Ze is getrouwd met de razend knappe Alex van Holt, kandidaat voor het Amerikaanse congres. Ze woont in een penthouse dat rechtstreeks – maar dan ook echt – uit de Architectural Digest komt. Ze draagt baljurken en wordt op handen gedragen door de crème de la crème van Philadelpia. Ze baadt in de extravagante veertienkaraats weelde die je normaal alleen in glossy’s ziet.

Ze is de vrouw die Abbey Lahey had kunnen zijn… als ze al die jaren geleden wél met Alex uit was gegaan.

Mening Marjon ster5

Zijn er werkelijk meerdere dimensies? Leven we ons werkelijke leven? Of kan het ook heel anders in elkaar steken? Het overkomt Abbey: ze valt van de roltrap, raakt buiten bewustzijn en wordt wakker in een ander leven. Een leven waarin ze niet elke cent hoeft om te draaien, waarin ze een schijnbaar zorgeloos leven leidt; een leven dat ze helemaal niet kent, maar waarin van haar verwacht wordt dat ze het wel kent. Eerst dompelt ze zich onder in alle weelde en rijkdom, maar gaandeweg gaat er iets knagen. Ze verlangt terug naar haar oude leven. Ze heeft geen idee hoe ze daar weer kan komen… Als ze daar ooit nog kan komen. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal en je legt het boek vervolgens niet meer weg. Ik bleef lezen en toen… was het uit. Het einde is verrassend en toch ook weer niet. Aanrader!

Mijn mening ster4

Het zal je maar gebeuren, je denkt aan hoe het zou zijn geweest als je toch met die ene van vroeger getrouwd zou zijn, en dan……….
Abbey Lahay valt van de roltrap en word wakker als Abbey van Holt.
Eerst is alles zeer verwarrend, en snapt ze niet waar ze in terecht is gekomen, het is nu eenmaal niet anders en ze besluit dan toch maar het leven van Abbey Holt te leven.
Alles lijkt zo mooi, maar als ze eenmaal met dit leven heeft kennis gemaakt verlangt ze terug naar Jimmy, en haar mooie tijd met haar beste vriendin ooit “Jules”.
Ook al heb je al snel door wat er gebeurd is met Abbey, laat dit verhaal zien dat het gras niet altijd groener op een ander is.
Wat kan een mens veranderen met geld, en je vrienden…. zijn dat nu je echte vrienden of?
Ik verlangde op een gegeven moment net zo erg terug naar het oude leven van Abbey als Abbey zelf. En dat is dan ook de duidelijke boodschap die dit verhaal je mee geeft.
bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: