Harry Potter en het vervloekte kind: J.K. Rowling ( Harry Potter 8)

het-vervloekte-kindHarry Potter en het vervloekte kind
Auteur: J.K. Rowling
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Jaar: 2016

Het achtste verhaal. Negentien jaar later.
Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk heeft plaatsgevonden in West End in Londen op 30 juli 2016.
Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Mening Marjon ster4

Wat een ongelofelijk goed verhaal. Net zoals de 7 ‘echte’ boeken die er al zijn, zit het verhaal zo goed in elkaar, dat je je blijft verbazen. In dit boek wordt vooral met tijd gespeeld en dat is bijzonder goed gedaan. Door het spelen met tijd komen er oude bekende langs en dat geeft het verhaal nog wat extra’s. Máár… het is geen boek. Het is een script voor een toneelstuk. En zo staat het dan ook op papier. Het mooie daarvan is misschien dat je je eigen verbeeldingskracht goed kan gebruiken, maar het haalt het natuurlijk niet bij een echt boek. Wat jammer, wat een teleurstelling. Ik kan alleen maar hopen dat dit verhaal alsnog een echt boek gaat worden. Het zou zoveel toegevoegde waarde hebben.

harry potter harry potter en de geheime kamer harry potter 3 harrypotterendevuurbeker de-orde-van-de-feniks de-halfbloed-prins de-relieken-van-de-dood het-vervloekte-kind

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: