Tweedracht: Nicolet Steemers

tweedrachtTweedracht
Auteur: Nicolet Steemers
Uitgever: de Geus
Bladzijden: 254
Jaar: 2015

Lucy en Danielle van Alphen zijn tweelingzussen. Lucy timmert aan de weg als cabaretière, terwijl Danielle door drugsproblemen aan lagerwal is geraakt. Wanneer de psychologe die hen vroeger onderzocht plotseling dood wordt gevonden, zijn beide vrouwen verdacht. Een verborgen verleden komt langzaam tevoorschijn en stelt hun toch al gespannen relatie verder op de proef. Hoe sterk is de zusterliefde als het er echt op aankomt?

Mening Mieke sterster

Het verhaal gaat over twee zussen, Lucy en Daniëlle. Lucy is een succesvol als cabaretière en Daniëlle is een drugsverslaafde. Als de psychologe, die hun behandeld heeft, dood gevonden wordt in haar huis, zijn beide zussen verdacht.

Als de politie hun ondervraagd, geven ze beiden aan dat ze onschuldig te zijn..

De verhouding tussen de zussen is niet goed. Als Daniëlle weer eens op straat komt te staan, omdat een vriendje haar er uit gestuurd heeft, staat ze voor de zoveelste keer bij Daniëlle op de stoep om onderdak te vragen…

De personages komen goed uit de verf en het is duidelijk hoe verschillend te zijn. Helaas kon ik voor beide zussen geen sympathie opbrengen en vond ik het verhaal heel langdradig. Voordat er een beetje actie in het verhaal komt, is het boek bijna uit. Het boek pakte me totaal niet en heb me eerlijk gezegd er doorheen geworsteld.

Ik heb wel betere boeken gelezen van deze schrijfster!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: