Belofte aan een moeder: Mary Schoon

belofte-aan-een-moederBelofte aan een moeder
Auteur: Mary Schoon
Uitgever: Zk
Bladzijden: 224
Jaar: 2016

Belofte aan een moeder van Mary Schoon is een streekroman met pit. Centraal staan vier broers, type rouwdouwer, die hun moeder op haar sterfbed beloven om nooit aan de vrouw te gaan. Sterker nog, ze zullen niet eens een dienstmeid in huis halen. Een onmogelijke belofte: ze zijn toch geen monniken! Dat kan natuurlijk alleen maar misgaan. Mary Schoon schrijft met veel liefde over het boerenleven. Eigenlijk zou ze het allerliefst zelf een boerenmeid willen zijn. Aangezien dat niet kan, schrijft ze erover. Dat doet ze met zo veel verve dat je haast zou denken dat ze het tóch zelf heeft meegemaakt. Het maakt Belofte aan een moeder een lekker wegleesboek waarin je je even echt in de tijd van toen waant.

Mening Mieke ster4,5

Dit is opnieuw weer een prachtig boek van Mary Schoon. Ze heeft een fantastische manier van schrijven, zo heerlijk boeiend zodat je het boek met geen mogelijkheid kunt wegleggen. Zij is één van mijn favoriete Nederlandse romanschrijfsters. Het verhaal heeft je direct in zijn greep en begint met de proloog…

Het verhaal neemt je mee naar een boerengezin, de moeder en vier zonen. De karakters lopen sterk uiteen.

De vier vrijgezelle broers beloven hun moeder op haar sterfbed dat er geen vrouw in huis zal komen, ook geen dienstmeid! De moeder heeft hun deze belofte min of meer afgedwongen..

Kunnen ze deze belofte waarmaken? Je leest het in dit prachtige verhaal waarvan je een goed beeld krijgt van deze broers. Twee broers komen op een raadselachtige manier om het leven en dat hakt er erg in bij de broers en de boerengemeenschap. Is het een ongeluk of is er opzet in het spel? Het verhaal is spannend en verassend!

Ik heb van dit boek genoten, net zoveel als van haar andere boeken. Ik waardeer dit boek met 4,5* – aanrader!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: