Afscheid van de vroedvrouwen: Jennifer Worth ((The Midwife Trilogy 3)

afscheid-van-de-vroedvrouwenAfscheid van de vroedvrouwen
Auteur: Jennifer Worth
Uitgever: Ambo | Anthos
Jaar: 2016
Bladzijden: 352

Afscheid van de vroedvrouwen’ is het laatste deel in de’ Call the Midwife’-trilogie over vroedvrouwen in de Londense achterbuurt East End in de na-oorlogse jaren.
De jaren zestig zijn aangebroken. De vroedvrouwen krijgen te maken met illegale abortussen, kindersterfte en een veranderende buurt. Zo is er het verhaal van Megan en Mave, de identieke tweeling die samen een groentekraam op de markt hebben en een brute echtgenoot delen; van de onhandige vroedvrouw Chummy en haar even onhandige politieman; van zuster Monica Joan die op ramkoers ligt, en van zuster Evangelina bij wie je je afvraagt of er ooit nog een glimlach om haar mond zal verschijnen. ‘Afscheid van de vroedvrouwen’ is een prachtig portret van een voorbij tijdperk. Een tijdperk vol kameraadschap, bevolkt door onvergetelijke personages. Voor de lezers van Frank McCourt, maar ook voor de fans van ‘Call the Midwife’, de veelgeprezen dvdserie gebaseerd op de trilogie.

Mening Marjon ster5

Dit laatste deel sluit alles af en het is leuk te weten wat er van alle vroedvrouwen en nonnen geworden is (al is niet iedereens leven zo leuk verder gegaan). Maar eerst vertelt Jennifer nog over het wel en wee van de jaren 50 in de armste wijken van Londen. Armoede was troef, TBC waarde rond en mannen hadden nog steeds zeggenschap over de vrouwen. De vroedvrouwen maakten genoeg mee en je zit op het puntje van je stoel te lezen.

haal-de-vroedvrouw de-kinderen-van-het-armenhuis afscheid-van-de-vroedvrouwen

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: