Een wonderlijke winterreis: Auteur: Corina Bomann

een-wonderlijke-winterreisEen wonderlijke winterreis
Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 224
Jaar: 2016

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Mijn mening ster3

Als Anna uiteindelijk besluit om toch naar haar moeder te gaan valt ze in slaap en mist haar station waar ze moet uitstappen, op allerlei manieren probeert ze toch haar doel te bereiken en op tijd bij haar moeder te zijn.
Ze komt in aanraking met vreemde mensen die allemaal hun eigen verhaal hebben dat in verbinding staat met de kerst. Kan Anna het ware kerstgevoel terug krijgen.
Ik verwachte een mooi romantisch kerstverhaal, maar dat viel me een beetje tegen.
Het was een lange reis, waardoor het voor mij wat langdradig werd en ongeloofwaardig. Best jammer eindelijk want ze schrijft altijd zulke mooie diepgaande romans.

Mening Marjon ster4

Kan iemand echt zoveel tegenslag hebben? Anna heeft een hekel aan kerst, maar besluit opeens toch naar haar moeder, stiefvader en halfbroertje te gaan met kerst. Ze moet vanaf Leipzig naar Berlijn reizen en wel met de trein. Maar daar gaat een heleboel mis: ze verslaapt zich en beleeft avontuur na avontuur. Het verhaal is leuk om te lezen, maar mist enige diepgang en is een beetje vergezocht.

Mening Clasien ster4

Dit is een leuk boek om te lezen, maar als je echt een kerstverhaal verwacht is dit zeker niet het geval. In de hoofdrol Anna die een hekel heeft aan de kerstdagen. Ze slaat dan ook ieder jaar het familiebezoek over. Wanneer ze eindelijk een keer de moed heeft om toch haar familie op te zoeken belandt ze in een ware odyssee naar Berlijn. Alles wat verkeerd kan gaan, gaat verkeert.

Je leest dit verhaal voor de ontspanning en moet er niet te diep bij nadenken, alle tegenslag die Anna ondervindt neem je met een korreltje zout. Dan kan je plezier beleven aan dit verhaal. Ikzelf vond het gedeelte met de drie oudere dames leuk.
Anna is een ondernemend personages, zit niet gauw in de put en weet wat ze wil.
Tijdens haar reis denkt Anna na over de reden waarom ze een hekel aan de Kerstdagen heeft en komt tot een conclusie…….
bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: