De wereld volgens Gijp: Michel van Egmond

de-wereld-volgens-gijpDe wereld volgens Gijp
Auteur: Michel van Egmond
Uitgever: Voetbal Inside
Jaar: 2016
Bladzijden: 206

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de ene op de andere dag volledig op z’n kop zette.
Niet voor het eerst verbleef bestseller-auteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid.
Het resultaat is het langverwachte en indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012: De Wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk.
De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.
Met belangrijke bijrollen voor onder anderen Ruud Gullit, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been.

Mening Marjon ster5

Misschien had ik eerst het eerste boek moeten lezen maar ik had dit boek liggen, begon er in en was verkocht. Je hoeft absoluut niet van voetbal te houden of er iets van te weten om dit een leuk boek te vinden. Maar je moet wel René van der Gijp mogen op televisie. Als je een hekel aan hem hebt kom je dit boek niet door. Michel van Egmond heeft Gijp zo puur neergezet dat je Gijp gewoon hoort praten, net als op tv. Het boek is toegankelijk geschreven, verveelt geen seconde en heeft humor, wijsheid en zware momenten. Want ten tijde van het schrijven van dit boek overleed plotseling de moeder van Gijp’s jongste zoon én overleed Gijp’s moeder na een lange strijd. Het boek raakt me.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: