De winterkinderen: Lulu Taylor

de-winter-kinderenDe winterkinderen
Auteur: Lulu Taylor
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 400
Jaar: 2016

Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Mening Mieke ster5

Wat een prachtig verhaal! Het boek is, zoals beschreven een thriller, maar ik vind het meer een roman met zo nu en dan wat spanning.

Het verhaal met twee verhaallijnen is verdeeld in vier hoofdstukken en bestaat uit het heden en verleden.

In 1959 gaan de twee vriendinnen Julia en Alice naar de meisjesschool Renniston Hall..

Alice is een meisje die zich niks aantrekt van het strenge regime, terwijl Julia daar integen een meegaand probleemloos meisje is.

Julia laat zich uiteindelijk overhalen door Alice om met haar mee te gaan in de nachtelijke uurtjes…Ze bezoeken de werklui, die in een caravan wonen en Alice laat zich verleiden door de veel oudere Roy met vreselijke gevolgen. Pas op het eind van het verhaal wordt het duidelijk wat de twee verhaallijnen met elkaar te maken hebben.

Het verhaal van Dan en Olivia is heftig! Zij krijgen op een bijzondere manier twee kinderen en hun huwelijk lijkt gelukkig.

Francesca speelt als ex vriendin een grote rol in het leven van deze twee mensen. Olivia krijgt op een bepaald moment het gevoel dat Francesca en Dan onder één hoedje spelen en dan komen de twijfels bij haar of haar huwelijk niet gebaseerd is op grove leugens..

De karakters zijn prachtig uitgewerkt en zijn geloofwaardig! Mijn sympathie ging uit naar Olivia en haar beslissing, toen de geheimen beetje bij beetje duidelijk werden. Ik heb van dit boek genoten en kan het van harte aanbevelen!

Mening Clasien ster5

Een prachtig verhaal met twee verhaallijnen verleden en heden.

Meisjesschool Renniston Hall 1959, twee vriendinnen Julia en Alice de strenge juffrouw Allen. Alice is de rebel van de twee en sleept Julia met zich mee in haar avontuur. Nachtelijke bezoekjes aan de bouwvakkers leidt tot een vreselijk verhaal, een groot geheim.

Daarnaast het verhaal van Dan en Oliva Felbeck en hun twee kinderen, Francesca als eigenaresse van het eeuwenoude landhuis Renniston Hall.
De studietijd een groepje close vrienden Francesca met haar opsessie voor Dan. De onderlinge verstrengelingen steken hun kop op wanneer Dan een gunst vraagt aan Francesca buiten weten van Olivia om. Wanneer de geheimen boven tafel komen valt alles op zijn plek.

Beide verhalen worden van het begin tot en met het einde geloofwaardig verteld, je leeft mee met de hoofdpersonen en de gevolgen van hun daden. Sommige sluit je in je hart andere mag je niet. Ook al komen beide verhalen niet samen toch bestaat er een verband. Aanrader.
bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: