Het suikerhuis: Susan Wiggs

het-suikerhuisHet suikerhuis
Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: HarperCollins
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

Annie Rush leidt een ideaal leven – ze heeft een geweldige carrière, een uitzonderlijk talent, een leuke man. Maar dan gaat het mis, en blijkt maar weer dat een ongeluk nooit alleen komt: in korte tijd verliest ze alles. Lijkt het… want met hulp van haar familie, een oude vriend en haar eigen doorzettingsvermogen leert Annie dat een nieuwe weg inslaan mooier is dan ze ooit had durven dromen.

Mening Marjon ster5

Een prachtig boek met veel diepgang. Annie raakt alles kwijt, inclusief een jaar van haar leven. Ze moet alles weer opnieuw leren, haar herinneringen omhoog halen en dat gaat gepaard met heftige emoties. Zo mocht het er niet van komen met haar grote liefde en is ze haar man en haar leven kwijt. Je leest hoe ze stapje voor stapje naar een nieuw leven gaat en dan zet ze alles op alles om daar te komen. Ze is heel realistisch neergezet, een sterke vrouw. Ontroerend om te lezen hoe ze terugkomt.

Mijn mening ster3

Annie heeft alles wat haar hartje begeert, of is dat maar een illusie?
Na een zwaar ongeval word Annie wakker en ze weet niet wat er met haar gebeurd is, vele delen uit haar geheugen zijn totaal verdwenen.Dat maakt het verhaal al meteen erg interessant zodra je begint met lezen. Ze gaat graven met behulp van haar familie, en stukje bij beetje gaat alles op zijn plaats vallen.
Wat ik zo jammer vond is dat het begin zo mooi en verdrietig is, maar hoe verder je komt begint bij mij het verhaal zijn charme te verliezen.
Vele terug blikken naar het verleden van hoe het allemaal was, en in het heden was de vraag, gaat ze weer dezelfde fout maken als toen.
Verder gebeurde er eigenlijk maar weinig, en daarom voor mij drie sterren. Goed om te lezen maar niet meer dan dat jammer.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: