Crash: Ellen Lina

crashCrash
Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy, Uitgeverij
Jaar: 2016

‘(…) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse bergplaatsje Valsugana na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’

Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
Wees gewaarschuwd … Brace for impact.

Mijn mening ster5

En ja hoor…. ze flikt het gewoon weer om een geweldig boek te schrijven!
Op de één of andere manier heeft ze een schrijfwijze die erg verslavend en meeslepend is, zodat je het verhaal alleen nog maar wil doorlezen, wegleggen, en weer doorlezen.
Of het nu tijdens, voor,of na de crash is dat je het verhaal leest, het is allemaal even boeiend.
Ook erg leuk om te lezen was dat je nog oude bekende tegen komt uit het boek Sky.
Ik was het zeker niet eens met de levenswijze van Anna, en kon alleen maar heel veel respect opbrengen voor Daan.
Maar het verhaal is zo levensecht dat je ook Anna weer vergeeft, en mee gaat leven om de keuzes die Anna en Jesse hadden gemaakt.
Spannend, meeslepend, boeiend tot het einde en is zeker een aanrader.
Mijn kleine min punt is dat het niet te verkrijgen is al ebook, waardoor ik verplicht was om een gewoon boek weer aan te schaffen, als snel wist ik waarom ik geen boeken meer lees.
Sommige plekken in huis waar ik normaal lees op de reader, geen licht genoeg 😦 .Ook moest ik mijn leesbril erbij halen, en zeker erg onhandig in bed. (Dit is erg persoonlijk en totaal niet op het boek gericht.)

Mening Mieke ster4,5

Met de woorden BRACE FOR IMPACT liep de spanning hoog op voor alle passagiers, door een hydraulisch defect aan het toestel

moest het vliegtuig een noodlanding maken. Het vliegtuig crasht en onder de overlevenden bevinden zich twee Nederlanders; Anna Kranenburg en Jesse Wilgers, een verliefd stel, maar voor de buitenwereld hebben ze niks met elkaar en dat willen ze ook zo houden.

Als Anna wordt uitgenodigd om over haar vreselijke ervaringen te spreken tijdens de Avondshow, wordt ze door Ruben Partier herkent en begint voor haar een periode van vreemde gebeurtenissen en dreigende telefoontjes. Je vraagt je dan direct af wat er gebeurd zou kunnen zijn waarom zij deze verontrustende berichten ontvangt….Deze Ruben schijnt volledig op de hoogte te zijn van het feit dat Jesse en zij geliefden zijn en wat zich heeft afgespeeld voor de crash. Hij stelt eisen en er valt met hem niet te spotten.

Ellen Lina heeft met CRASH opnieuw een prachtige roman geschreven, vol liefde, passie, emotie en spanning. Het spannende element in dit verhaal maakt het boek anders dan haar vorige boeken. Daar heb ik vaak een traantje moeten wegpinken en die emotie had ik niet met dit boek, ondanks dat het verhaal best heftig is! De muziek speelt een grote rol tussen Anna en Jesse en je kunt de nummers tijdens het lezen gaan beluisteren. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik gewoon wou doorlezen.

Ik heb van dit boek genoten! De intensheid van de liefde in al zijn facetten zijn prachtig verwoord. De erotische scenes zijn een mooie aanvulling en ik kan dit boek ook van harte aanbevelen. Het einde van het verhaal was wat ik gehoopt had. Prachtig! Ik heb een enorme bewondering voor Daan. Wat een byzondere liefdevolle man.

Ik waardeer dit boek met 4,5* omdat ik “Sky” en “Ooit zal ik je weer zien” beloond heb met 5* en erg geroerd was. Die twee kwamen echt binnen! Deze is minstens zo mooi geschreven, maar het is een miniem verschil.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: