Doodstil: Lydia van Houten

doodstilDoodstil
Auteur: Lydia van Houten
Uitgever: Kabook Publishing
Bladzijden: 286
Jaar: 2015

Lerares Maddy ontmoet na haar arrestatie rechercheur Nick Simons. Als Maddy een relatie met hem begint blijkt Nick er dubieuze praktijken op na te houden.

Zo raakt ze verstrikt in een web vol leugens en bedrog. Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde doodsbedreigingen.

De mysterieuze briefschrijver beschrijft uitvoerig wat hij met haar van plan is. Dan blijkt dat Maddy niet zijn enige slachtoffer blijft.

Ogenschijnlijk hebben de slachtoffers niets met elkaar gemeen. Toch komen er geheimen naar boven die leiden tot een bloedstollende ontknoping…

‘Doodstil’ is het erotische literaire thrillerdebuut van schrijfster Lydia van Houten. Een aanrader voor lezers die houden van spanning en snelheid. Doodstil, bleef niet geheel onopgemerkt. Het boek werd door critici goed ontvangen en ontving meerdere vier- sterrenrecensies. Haar karakteristieke filmische schrijfstijl in combinatie met levensechte karakters maakt dat lezers Lydia van Houten als thrillerschrijfster bijzonder waarderen. De Spaanse vertaling van dit boek zal in 2016 verschijnen.

Mening Clasien

Een goed thrillerdebuut vol spanning. Ook al weet je op een gegeven moment wie de moordenaar is blijft het verhaal spannend. Het vertelt over een vrouwen”kunst”moordenaar, hij gebruikt de lijken voor zijn kunst. Zijn verhaal is cursief gedrukt.

Hoe kiest hij zijn slachtoffers?
Vier afzonderlijke verhalen,
als lezer leer je alle hoofdpersonen goed kennen.
Elk verhaal begint met de naam van het slachtoffer met een Latijns woord, De Latijnse woorden geven in één woord de levenswijze van de vrouwen weer.
Mening Mieke ster4,5 7-11-2016

Ik heb genoten van deze spannende thriller! Wàt een geweldig debuut van deze schrijfster..Het boek is onderverdeeld in vier delen, waarvan in ieder deel een vrouwelijk persoon te maken krijgt met de moordenaar. Het verhaal begint met Maddy, die bedreigd wordt met de dood van een persoon met een zieke geest. De politieagent Nick Simons speelt ook een grote rol in dit geheel. Op het moment dat Maddy een relatie met hem begint, krijgt ze vreemde brieven met doodsbedreigingen. Wie wil haar vermoorden?

In het tweede deel maken we kennis met Julia, een mooie vrouw, die ook belaagd wordt met rare brieven van dezelfde persoon.
In het derde deel lezen we over Rachel, die ook past in het profiel van de moordenaar. Deel vier gaat over Sasha, de psychologe, die een vriendin is van Maddy. In dit laatste deel begrijp je wat de vrouwen met elkaar gemeen hebben. De personages zijn goed uitgewerkt en het lezen gaat moeiteloos. Een heerlijke vlotte schrijfstijl.

Doodstil is net even anders door deze vier delen en dat leest heel prettig. Je leert deze vrouwen goed kennen en de spannende opbouw van het verhaal maakt dat je gewoon niet stoppen kan. Ik moest dit boek in één keer uitlezen. De stukken van de moordenaar zijn cursief gedrukt en al lezende was ik verbijstert dat er zulke mensen met zo’n intense zieke geest bestaan. Ik was even uit het oog verloren dat dit fictie is…Je gaat zo in het verhaal op, alsof het een waargebeurd verhaal is. Wat natuurlijk best mogelijk is..

De erotische beschrijvingen zorgen voor een extra stukje zinnenprikkelende spanning wat heel mooi in het verhaal past.

De titel “Doodstil” wordt pas duidelijk in het laatste hoofdstuk. “Zes moorden, één meesterwerk” ! Ik vind dit boek een vette aanrader!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: