Kapot: Carry Slee

kapotKapot
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Carry Slee
Bladzijden: 272
Jaar: 2016/2015

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

KAPOT is een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen.

CARRY SLEE is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Negen keer won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn inmiddels bijna 5 miljoen exemplaren verkocht.

Mening Mieke stersterster half

Julie en Thijs hebben met een aantal vrienden een muziekgroepje en schrijven zelf hun muziek en teksten.

Broer en zus hebben een hele sterke band metelkaar en daar komt geleidelijk aan verandering in als ze thuis telkens weer de hevige ruzie’s van hun ouders meemaken. De scheldpartijen gaan over en weer en de kinderen kunnen er niet meer tegen.

Thijs neemt het op voor zijn vader en Julie voor haar moeder. De vader gaat het huis uit en gaat tijdelijk naar een woonboot verhuizen.

Ik vind het geen prettig boek om te lezen. Ik erger mij aan de ruzie’s die over de hoofden van de kinderen worden uitgevochten.

De kinderen hebben al genoeg te verwerken als de ouders uitelkaar gaan. Het is nog nooit gebeurd dat ik een boek van Carry Slee niet uitgelezen heb, maar dit is de eerste. Ik krijg geen goed gevoel bij dit boek, ben nu over de helft en ik kap ermee…

bolklein

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: