Feniksvrouw: Rachelle Verhagen

feniksvrouwFeniksvrouw
Auteur: Rachelle Verhagen
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Bladzijden: 320
Jaar: 2014

In ‘Feniksvrouw’ beschrijft Rachelle Verhage hoe een jonge vrouw zo vastbesloten kan zijn gelukkig te worden met een man dat ze alle waarschuwingstekens negeert.

Als Anouk de iets oudere Olaf ontmoet is ze meteen straalverliefd. Ze kan nauwelijks geloven dat het wederzijds is, maar al snel zijn ze onafscheidelijk. Dat haar vriendin Milou wat minder enthousiast is over Olaf, nou ja, die is gewoon jaloers. Natuurlijk heeft Olaf weleens een slechte bui, maar dat heeft iedereen weleens. En haar moeder is zo blij dat Anouk eindelijk een leuke man heeft gevonden.
Als ze gaan samenwonen, is Anouks geluk compleet. Zoals het hoort, en zoals Olaf het wil, blijft ze thuis om voor hun huis te zorgen, en voor hem. Het blijkt steeds moeilijker om alles precies zo te doen als Olaf wil, en zijn slechte buien komen steeds vaker voor. Maar dan moet ze gewoon meer haar best doen, zoals haar moeder zegt. Dan komt het vanzelf goed. Tot het niet meer gaat, en de make-up de blauwe plekken niet meer kan verbergen, en ze zich realiseert dat het nooit goed zal komen. Maar dan is de val al dichtgeklapt…

Met ‘Feniksvrouw’ schreef Rachelle Verhage een beklemmende debuutroman. Dit deels op haar eigen ervaringen gebaseerde boek was voor haar een manier om af te rekenen met de spoken uit haar verleden. Ze werkt behalve aan haar volgende boek ook in haar eigen praktijk voor energetische behandelingen voor vrouwen en geeft lezingen over het thema huiselijk geweld.

Mening Mieke ster 3,5

Met dubbele gevoelens klap ik nu mijn reader dicht en laat het verhaal even bezinken.

Aan de ene kant vind ik het knap geschreven, vooral ook omdat het verhaal op waarheid berust en natuurlijk moet zo’n verhaal verteld worden. Menigeen staat er lang niet genoeg bij stil welke trauma’s de militairen oplopen tijdens en na hun missie.

De andere kant van het verhaal is dat ik niet zolang bij zo’n getraumatiseerde man was gebleven. Na de eerste aframmeling was ik er al vandoor gegaan. Of is dit te gemakkelijk gezegd omdat ik die situatie niet heb meegemaakt ? Hoe dan ook, ik vond het een goedgeschreven verhaal en mede daardoor door het boek heen vloog. Ik heb hem in één adem uitgelezen!

Gelukkig dat er proffesionele hulp is voor de personen die dit nodig hebben en jammer dat Olaf daar geen gebruik van maakte…

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: