Ver weg: Milou van der Horst

ver-wegVer weg
Auteur: Milou van der Horst
Uitgever: ECI
Jaar: 2010
Bladzijden: 148

Als haar ouders besluiten te emigreren naar Oostenrijk, heeft Liona het helemaal gehad. Hoezo wordt er niet met haar overlegd? Oostenrijk is leuk om op vakantie te gaan, maar om er nou te gaan wonen… Bovendien moet ze haar beste vriendin dan achterlaten. Uit protest neemt Liona haar intrek in de schuur. Maar uiteindelijk heeft ze geen keus; ze moet zich bij de beslissing van haar ouders neerleggen. En dat zet haar aan het denken: wil ze écht niet emigreren? Of is ze alleen maar bang voor de toekomst?

Mening Marjon ster4

Ze is net als ik gek op Oostenrijk en op karamelthee en ook nog op honden. Alleen is ze 15 en ze heeft geen zus (of broer). En haar ouders kondigen zonder enig overleg aan dat ze gaan emigreren naar Oostenrijk. Op dat moment gaat alles bij Ilona in verzet. Ze is boos omdat er niet met haar overlegd is en boos omdat ze nog maar 15 is en dus geen andere keuze heeft om mee te gaan. Gelukkig komt Nanouk in haar leven en is ze best wel sterk. Hoe zal het in Oostenrijk verlopen?
Een heerlijk Young Adult boek over de onzekerheden van een meisje dat zich toch wel in de steek gelaten voelt. Maar wat ook de schoonheid van Tirol ziet en waardeert.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: