Later als ik dood ben: Ilse Ruijters

later-als-ik-dood-benLater als ik dood ben
Auteur: Ilse Ruijters
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 272
Jaar: 2016

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

Mening Mieke ster5

Dit verhaal gaat over Elin, die wanhopig zoekt naar haar indentiteit. Ze wil ten koste van alles haar vader vinden en ze denkt dat ze hem in de tbs kliniek vind en solliciteert naar de functie sociotherapeute om zo dicht bij de tbs ‘ers te kunnen komen.

Elin begeeft zich in het hol van de leeuw, niet wetende welke gevaren haar boven het hoofd hangen.

Ze krijgt een affaire met Rem en de gevolgen zijn niet te overzien. Als ze bloedend op de grond ligt vreest ze dat het te laat is.

Je moet het hoofd erbij houden, want het verhaal heeft de nodige flashbacks en tijdsprongen. Het is een gruwelijk, maar heel goed verhaal om een idee te krijgen wat zich afspeelt in een TBS kliniek. Op het moment dat de grens vervaagt tussen Elin haar werk en privé leven, komt het verhaal in een stroomversnelling. Het boek is amper weg te leggen en je leest hem in één adem uit. Ik vond het een geweldig boek, vol spanning die opgevoerd wordt naar een geweldig plot. De ontknoping is een klapper! Ik waardeer dit boek met 5*

bolklein

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: