Midden in de winternacht: Kristin Hannah

midden-in-de-winternachtMidden in de winternacht
Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 224
Jaar: 2016

De pas gescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

Mening Clasien ster4

Een verhaal over verdriet, verlies en hoop.
Joy’s leven is niet gelopen zoals ze het had verwacht, eens getrouwd nu gescheiden. Wanneer de kerstdagen eraan komen gooit ze het roer om en vertrek naar de Pacific Coast.
Wanneer ze terechtkomt bij een gesloten B&B lijken de kansen zich te keren, hoop en liefde lijken voor Joy weggelegd.

Dan veranderd plotseling het verhaal en blijkt alles wat je gelezen hebt een fantasie.
Toch kan Joy de vader en zijn zoontje niet vergeten. Wat is echt en wat niet?
Een mooi verhaal om te lezen tijdens deze donkere dagen.

 

Mening Marjon ster5

Wat een bijzonder magisch kerstsprookje. Joy ontmoet een man en zijn zoontje en weet dat ze hen kan helpen dichterbij elkaar te brengen. Dat heeft natuurlijk een extra dimensie als het kerst is. De kerstboom wordt opgetuigd; de cadeautjes worden onder de boom gelegd en dan… krijgt het verhaal een hele andere wending. Kan Joy nog terug? Prachtig verhaal.

Mening Mieke ster4

In de eerste plaats trok mij de cover van het boek aan. Zo’n heerlijk winters plaatje, waardoor je weer verlangt naar de donkere dagen voor kerst. Het liefdesverhaal van Joy is zeer verrassend…Ze krijgt een enorme teleurstelling te verwerken en neemt het vliegtuig om even weg te zijn van alle hectiek en na te denken hoe ze haar leven verder wil invullen na de scheiding.

Dan neemt het verhaal een verrassende wending en neemt je mee naar een onherbergzaam gebied, waar ze Daniel en zijn zoontje Bobby ontmoet. Deze twee mensen gaan een hele belangrijke rol spelen in haar leven.

Laat je meenemen in de magie van dit verhaal…Dit is een heerlijke feelgood roman geschreven door een fantastische auteur, die een fijne sfeer weet te creeëren, zodat ik het boek in één adem heb uitgelezen.

Mijn mening ster5

De inhoud van de cover is maar een klein beetje van waar dit verhaal over gaat, en dat vind ik erg goed gedaan, want het verhaal krijgt ineens een heel andere wending, en dat was echt heel erg verrassend. Dus daar ga ik verder ook niet over uitbreiden want dat is echt zonde, en je wil de magie van die verhaal zo voor de donkere dagen echt niet missen.
Het liefst had ik dit verhaal zo rond de kerst gelezen, maar de boeken van Kristin Hannah zijn voor mij een verslaving omdat ik haar geweldig vind schrijven.
Dit verhaal begint meteen al erg heftig want Joy weet niet meer waar ze het moet zoeken na haar scheiding, ze is een een negatieve spiraal beland en besluit er even tussen uit te gaan.
Haar hele leven krijgt hierdoor een totaal andere wending, en hier begint dan ook het mooie magische verhaal van Joy.
Een kort maar erg krachtig verhaal dat of je nu wil of niet weer laat geloven in een sprookje, of is het meer dan een sprookje?

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: