Smaragdgroen: Kerstin Gier (Edelstein-Trilogie 3)

smaragdgroenSmaragdgroen- Eindeloos verliefd
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom books
Jaar: 2016

Gwendolyn Shepherd heeft het helemaal gehad. Met het stomme tijdreisgen waarmee ze is opgezadeld en met de geheimzinnigheid van de Wachters. Waarom vertelt niemand haar ooit iets? De reden dat ze per se naar dat verschrikkelijke bal in de achttiende eeuw moet, bijvoorbeeld. En Gideon kan ze al helemaal niet meer luchten of zien. Heeft hij zijn verliefdheid echt alleen gespeeld om de graaf van Saint Germain tevreden te houden? Ze besluit om samen met haar beste vriendin Leslie, de waterspuwergeest Xemerius en haar allang overleden opa op onderzoek uit te gaan. Dan gebeurt er iets waardoor Gwendolyns leven nog een keer op de kop wordt gezet. Een confrontatie met de graaf van St. Germain is onvermijdelijk en Gideon is hierbij onmisbaar. Zullen ze samen het kwaad overwinnen? En zal het gebroken hart van Gwendolyn gelijmd kunnen worden?

Mening Marjon ster5

Wat een prachtig derde en laatste deel van deze serie. Alles wordt duidelijk maar het boek is allesbehalve voorspelbaar. Het begint nog vol in het mysterie en daar tussendoor lees je over Gwen die naast haar bijzondere gaven ook een normaal intelligent meisje van 16 is. Ze is verliefd op Gideon, maar wordt deze liefde wel beantwoord? Wat is er in het verleden met Gwen’s opa Lucas gebeurd? En wie is de verrader in hun midden?

Mijn mening ster4
Komt er een einde aan alle vragen die Gwendolyn heeft?
In dit derde deel worden alle puzzelstukjes beetje bij beetje opgelost, en komen we er eindelijk achter wie er nu wel en niet te vertrouwen zijn.
Er zaten zeer verrassende stukjes in dit deel, maar ook stukjes die ik niet zo de moeite waard vond om steeds te lezen, zoals de stukjes die de wachters ooit schreven.
Ze waren soms verwarrend en gaf voor mij geen meerwaarde aan het verhaal.
Toch is deze serie zeker de moeite waard om te lezen, het spannende avontuur dat Gwendolyn met Gideon beleefd, de leuke lieve grappige Xemerius, en haar geweldige vriendin die zoveel geduld heeft.
Een leuke serie waarvan ik sommige personages echt zal gaan missen.

robijnrood saffier-blauw smaragdgroen

bolklein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: