Check-out: Juultje van den Nieuwenhof

check-outCheck-out
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bladzijden: 160
Jaar: 2016

Na de YA-thrillers Delete en Disconnect verschijnt nu Check-out van Juultje van den Nieuwenhof. Voor fans van Mel Wallis de Vries.

De leerlingen van 5 havo gaan op introductiereis naar Berlijn. Ze kunnen nog steeds niet begrijpen waarom Sabine uit hun klas zelfmoord gepleegd heeft. Voor de zomervakantie heeft ze zichzelf opgehangen. In Berlijn gebeuren er vreemde dingen: er wordt een groepsapp aangemaakt op de telefoon van Sabine, terwijl ze dood is. Een klasgenoot krijgt een ongeluk en moet naar het ziekenhuis. En er duiken schokkende snuff movies op. Tijdens een voorstelling van The Blue Man Group ontdekt 5 havo de ware reden achter Sabine’s gruwelijke dood…

‘Als je wordt vergeleken met Mel Wallis de Vries, dan heb je als schrijfster wel wat te bewijzen. Maar Juultje van den Nieuwenhof maakt dit helemaal waar.’
Youngadultbooks.nl

Mening Clasien ster4

Juultje van den Nieuwenhof flikt het hem weer om een YA thriller te schrijven die je bijblijft.
Het is dat het begin wat langzaam op gang komt en het einde wat mij betreft te snel verloopt, maar wat daartussen verteld wordt is subliem.

Hoe verder je in het verhaal komt hoe spannender het wordt, je wilt alleen nog maar doorlezen. Welk geheim had Sabine dat ze zo’n monsterlijke vijand kon creëeren.
Sabine van Doorne 17 jaar oud pleegt zelfmoord, wat is de reden tot dit besluit, niemand van de vriendenclub had dit zien aankomen.

Tijdens de schoolreis van Havo 5 naar Berlijn gebeuren er vreemde dingen, geheime groepsapps, een ongeluk etc.
Had Sabine geheimen en heeft ze deze al die tijd verborgen gehouden voor haar vrienden?
Wat is er gebeurt dat zoveel woede kan losmaken bij je vrienden?

“Lief en leed hebben we gedeeld, jarenlang, zonder dat ik wist welke geheimen er onder de oppervlakte verborgen lagen”.

Mening Mieke ster4

Opnieuw een mooie, spannende YA thriller van deze schrijfster, waar ik inmiddels alle boeken van gelezen heb. Het verhaal van klas 5 havo die op introductiereis gaan naar Berlijn, begint gelijk boeiend.

Sabine, één van de populairste meisjes van de klas, heeft zichzelf opgehangen en de hele klas is in shock. Toch laten de docenten deze reis doorgaan ondanks alle verdriet van de leerlingen.

Ze hebben een hoop afleiding en veel te bezichtigen in deze culturele stad. Als ze eenmaal in Berlijn zijn, gebeuren er vreemde dingen die niet te verklaren zijn. De sfeer wordt grimmig en beangstigend. Een heerlijk spannend verhaal zoals we gewent zijn van deze schrijfster. Ik heb van dit boek genoten en in één adem uitgelezen. Wel heb ik één kanttekening dat ik het einde nogal wat abrupt vond. Ik had het liever iets uitgebreider gehad, maar desalniettemin een heel goed boek die de moeite waard is. Vanwege mijn kanttekening 4* in plaats van 5*

Een absolute aanrader !!

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: