De stormroos: Corina Bomann

de-stormroosDe stormroos
Auteur: Corina Bomann
Uitgever: Boekerij

Bladzijden: 464
Jaar: 2016

Een intrigerende, meeslepende mix van geheimen, romantiek en interessante details uit een turbulent verleden
Als Annabel in een haven aan de Baltische Zee De stormroos ziet liggen, een oude, verwaarloosde boot met een bordje ‘Te koop’ erop, voelt ze zich er meteen mee verbonden. Hoewel de kotter in slechte staat is, ziet Annabel mogelijkheden om er een drijvend café van te maken en zo een nieuwe toekomst op te bouwen voor zichzelf en haar dochtertje. Er blijkt één andere gegadigde te zijn, ene Christian. Hij wil de boot al net zo graag hebben als Annabel. In hun enthousiasme besluiten ze de boot gezamenlijk te kopen en het avontuur met z’n tweeën aan te gaan. Tijdens de verbouwing vindt Annabel een brief die iets prijsgeeft van een bewogen verleden: meer dan dertig jaar geleden gebruikte een jonge vrouw De stormroos om over zee te ontsnappen uit Oost-Duitsland. Geschokt gaan Annabel en Chistian op zoek naar die vrouw en proberen ze de tumultueuze geschiedenis van hun boot te ontrafelen – een geschiedenis die teruggaat tot Annabels eigen kindertijd…

Mening Marjon ster3

Een prachtig verhaal met een belangrijk stukje geschiedenis erin verwerkt: Het gaat om de tijd dat er nog een Oost- en West-Duitsland was (respectievelijk DDR en WDR) en dat Europa doorklieft werd door het IJzeren Gordijn (of de Muur). Als kind kwam ik met mijn ouders vaak in de Harz en zag ook het IJzeren Gordijn daar. Mijn vader vertelde weliswaar over het hoe en wat, maar ik was kind genoeg om het niet ernstig te nemen. In dit boek lees je hoe het er aan toeging aan die andere kant van de Muur en begrijp je maar al te goed waarom mensen uit de DDR wilden vluchten. De boot de Stormroos speelt hierin een rol, maar ook Annabels verleden en het verleden van Christian. Ze ontmoeten elkaar door de Stormroos als er al lang geen sprake meer is van Oost- en West-Duitsland. Ze kopen de boot samen en duiken dan de geschiedenis in. Ook vertelt Christian zijn schokkende geschiedenis en Annabel gaat op zoek naar haar biologische moeder. Een prachtig verhaal dus… Maar wat was het af en toe saai om te lezen. Het kabbelt maar voort en voort, zonder uitschieters. Het mist alle diepgang, heeft geen kleur. Het werd op het laatst een worsteling. Zo jammer, want ik ben van deze auteur beter gewend.

Mijn Mening ster 3,5

Na een mislukt huwelijk breekt er voor Annabel een nieuw leven aan, ze ziet een oude boot te koop staan en alle haar radars gaan aan het werk wat ze hier mee zou kunnen gaan doen.
Maar ze is niet de enige die interesse heeft in deze boot, ook Christian heeft zijn eigen redenen om deze boot te kopen.
Na het besluit om samen er iets van te gaan maken komen er geheimen aan het licht die ze beide willen gaan ontrafelen.
Zodra je aan het boek begint weet je helemaal niet welke kant het verhaal uit gaat, je voelt dat Christian en Annabel een klik hebben, maar ook dat ze alle twee voor elkaar dingen verzwijgen.
Al er in een boek familie geheimen zijn vind ik het altijd heerlijk om die beetje bij beetje mee op te lossen.
Ook was er veel tekst en uitleg over wat de Stormroos in het verleden allemaal had meegemaakt.Vele mensen zijn gevlucht en daar heeft de Stormroos een grote bijdrage aan geleverd.
Haar vorige romans vond ik het verhaal toch wel beter, maar ben blij dat ik het heb mogen lezen en meemaken.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: