Huidpijn: Saskia Noort

huidpijnHuidpijn
Auteur: Saskia Noort
Uitgever: Ambo|Anthos
Bladzijden: 288
Jaar: 2016

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Mening Mieke  ster 3,5

In dit boek is de hoofdpersonage Anne, een bekende en succesvolle televisiepresentatrice die alles goed voorelkaar heeft. Ze heeft een goede baan, een acht jaar jongere vriend waar ze ontzettend veel van houdt, het enige wat ze mist in haar leven is een kind. Ze laat zich behandelen in het ziekenhuis en alles lijkt goed te gaan totdat Sam ineens besluit dat hij er niet mee verder wil gaan.

Hij heeft gevoelens voor een ander en daarmee valt de kinderwens voor Anne in duigen.

Wanneer ze hoort dat haar talkshow van de buis wordt gehaald, stort haar leven in.

Bij wie kan ze nu aankloppen en wie kan ze nog vertrouwen ?

Mijn conclusie: Het boek lijkt meer op een roman dan op een thriller. Hij leest lekker weg, maar je mist de spanning wat je mag verwachten van een thriller. Als Sam op een gegeven moment verdwijnt komt er wat spanning in het verhaal. Ondanks dat het lekker leesvoer is, viel mij tegen dat het verhaal voortkabbelt zonder spannende elementen en dat pas in de laatste paar hoofdstukken het verhaal een wending krijgt. Het plot is niet daverend, maar wel verrassend.

Ik vind het een redelijk goed boek en de titel is treffend! Wil je een echte spannende thriller lezen dan kom je bedrogen uit. Ik waardeer dit boek met 3,5*

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: