Robijnrood: Eindeloos verliefd: Kerstin Gier (Edelstein-Trilogie 1)

robijnroodRobijnrood: Eindeloos verliefd
Auteur: Kerstin Gier
Uitgever: Blossom books
Bladzijden: 352
Jaar: 2011/2016

Waarom is niemand in haar familie normaal!?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en zeker haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van 100 jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en… de knappe Gideon. Ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden. Eerste deel van de Edelstenen-trilogie -> Internationale bestseller: rechten verkocht aan 19 landen -> Sinds 2009 al meer dan 180.000 boeken van Robijnrood verkocht in Duitsland.

Mening Marjon ster5

Ik ben geen Fantasy-liefhebber. Harry Potter is een grote uitzondering. Ik denk dat dat komt omdat Fantasy zo feilloos in het ‘normale’ leven verweven is. Daarom durfde ik dit Young Adult-boek ook aan en dat was een goede zet. Wat heb ik genoten! Gwendolyn is maar een heel normaal meisje, al ziet ze wel geesten en kan ze met hen praten. Ze heeft BFF op school, ergert zich aan jongens en kan ze ook heel leuk vinden. Maar ze blijkt toch een heel bijzondere eigenschap te hebben. En omdat ze daar niet op voorbereid kon worden, wordt ze wel heel erg in het diepe gegooid. Haar hele leven verandert en dan ontmoet ze Gideon ook nog. Het boek leest als een trein, kent niet al te lange hoofdstukken en er gebeurt heel veel en alleen al daarom wil je het boek niet meer wegleggen.

Mijn mening ster4

Charlotte word helemaal voorbereid op het tijdreizen, maar niemand schijnt in de gaten te hebben dat Gwendolyn deze gen beschikt, totdat ze misselijk word en in het verleden beland.
Dit gebeuren is ook voor Gwendolyn een ware verrassing, en ze zal het dan ook snel aan haar moeder moeten vertellen.
Dan komt er ineens zoveel vaart in het verhaal dat het totaal niet meer weg te leggen is.
Ik heb vele fantasie boeken gelezen maar nog geen over het tijdreizen, dus het kwam eerst wat vreemd over, maar toen ik eenmaal gewend was, was ik helemaal verkocht.
Het is niet alleen erg interessant  maar ook spannend en wie is er nu te vertrouwen?
Ik vond het ook een vrij open einde zodat er niks anders op zit dan heel snel verder te gaan het  het volgende deel.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: