#Benerevenniet:

benerevenniet#Benerevenniet
Auteur: Elyssa Friedland
Uitgever: Harper Collins
Jaar: 2016
Bladzijden: 416

Evie Rosen is het zat. Ze is klaar met de partners van het advocatenkantoor waar ze werkt die haar bij nacht en ontij e-mailen. Van de gedachte aan wéér een online date breekt het zweet haar uit. Ze heeft het helemaal gehad met alle grappige hashtags en ontelbare selfies. Dus wanneer ze wordt ontslagen én iemand via Facebook haar hart breekt, is het wat Evie betreft de hoogste tijd om haar smartphone voorgoed af te schrijven.

Haar angst om te veranderen in een wereldvreemde misantroop blijkt ongegrond. Want haar leven is ineens echt – met echte gesprekken, echte emoties en echte vriendschappen. En echte liefde? Die vindt ze ook! Maar het belangrijkste is: als je je telefoon op stil zet, staat niet je hele leven stil.

Mening Marjon sterster

De insteek van het boek is geweldig: Evie beseft na een paar voorvallen dat ze verslaafd is aan internet (Facebook, Twitter, Instagram, mail) en aan sms’en. Ze verliest er haar baan door en daarnaast zichzelf ook bijna en als haar laptop er mee ophoudt besluit ze rigoureus helemaal offline te gaan. Nu begint het verhaal, denk je dan. Maar eigenlijk valt het tegen. Het blijft aan de oppervlakte hangen en het gaat geen een keer dieper in op het effect van offline leven. Af en toe komt er iets langs zoals een feestje dat Evie ontgaat omdat de uitnodigingen per email verstuurd zijn. Maar daar blijft het ook bij. Het verhaal gaat wel over haar oma die ernstig ziek wordt en over dat iedereen mart vindt dat Evie niet langer vrijgezel mag zijn nu ze 35 (pardon: 34,5) is. Ook wat betreft die onderwerpen wordt niet diep in gegaan. Omdat er steeds afgedwaald wordt van het moment in het verhaal, wordt de vaart er ook nog uitgehaald. Ook heb ik me geërgerd aan de uitspraak dat deze Evie Wordfeud speelde met ‘kluizenaars-met-asperger’. Alsof Aspergers vanzelf kluizenaars zijn? Het voelde enigszins respectloos. Al met al een boek wat helaas tegenviel.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: