Het verlaten huis- De stormdag: Rosamunde Pilcher

hetverlatenhuis-destormdagHet verlaten huis
Auteur: Rosamunde Pilcher
Uitgever: Van Reemst
Jaar: 2002
Bladzijden: 192

Rebecca verneemt aan het sterfbed van haar moeder dat ze familie heeft die ze nooit heeft ontmoet, omdat haar moeder na een ruzie alle contacten had verbroken. Maar nu gaat Rebecca op zoek naar haar grootvader. Ze vindt hem en raakt verstrikt in familiegeheimen, waardoor haar leven een andere wending krijgt.

Mening Marjon ster5

Wat een echte Rosamunde Pilcher is dit. Ze blijft een van mijn favoriete auteurs. Als geen ander weet ze een sfeer in haar boeken te creëren waar je niet omheen kan. De mensen in in dit boek zijn ook weer zeer menselijk neergezet, karakters zijn goed uitgewerkt en het verhaal boeit vanaf de eerste bladzijde. Rebecca vertelt in de eerste persoon haar verhaal en je mag haar meteen. Hoe steekt het verhaal nu in elkaar? Wie is Joss eigenlijk?

Note: Het boek is alleen gebundeld met ‘Het verlaten huis’ verkrijgbaar en op de omslag staan de boeken verkeerd om vermeld.

De storm dag
Auteur: Rosamunde Pilcher
Uitgever: Van Reemst
Jaar: 2002
Bladzijden: 192

Virginia brengt de zomer door in Cornwall met haar kinderen. Haar door haar moeder gearrangeerde, ongelukkige, huwelijk is voorbij, en nu is ze teruggekeerd naar de plaats waar ze voor het laatst gelukkig en verliefd was. Dan hoort ze dat haar jeugdliefde nog steeds in de buurt woont…

Mening Marjon ster4

Virginia is al jong moeder en ook weduwe geworden en lijkt nu pas te groeien tot een zelfstandige vrouw. Eerst logeert ze alleen in Cornwall maar uiteindelijk haalt ze haar kinderen daar ook heen. Tot groot ongenoegen van haar schoonmoeder en de nanny van de familie. En als ze daar haar jeugdliefde weer ontmoet, moet ze ontdekken dat ook haar inmiddels overleden moeder dingen voor haar verzwegen heeft. Nu ze zich niet meer laat manipuleren ligt er een wereld voor haar open…
Prachtig boek met mooie sfeerbeschrijvingen. Karakters zijn wat minder uitgewerkt.

Note: Het boek is alleen gebundeld met ‘De stormdag’ verkrijgbaar en op de omslag staan de boeken verkeerd om vermeld.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: