Dreigende verte: Johanne A. van Archem (Familie Kromhof 2)

dreigende verteDreigende verte
Auteur: Johanne A. van Archem
Uitgever: VCL
Bladzijden: 215
Jaar: 2006

Het is een heel gezelschap dat de stap neemt om te emigreren naar Canada: Hermen Kromhof en zijn zuster Johanna, hun ouders en ook de zussen Minke en Grada gaan mee. Ze vertrouwen op een betere toekomst en laten huis en haard achter. Na het afscheid in het dorp, volgt de grote bootreis. Aan boord ontmoet Johanna hulpprediker Emiel Boersema, die op weg is naar zijn eerste gemeente in Canada. Johanna beseft al snel dat deze man laar niet onberoerd laat. Dat daar niets van kan komen, weet ze, want ongetwijfeld staat haar oude jeugdvriend Johan haar met verlangen in haar nieuwe vaderland op te wachten. Ze heeft hem immers geschreven dat ze kwam! Na een zware reis krijgt Johanna op het station in Lethbridge een grote teleurstelling te verwerken. Het zijn moeilijke tijden, er is heimwee, maar door de saamhorigheid houden ze het vol. De spanningen lopen echter hoog op als blijkt dat de nare gebeurtenissen uit het verleden, hoe goed bewaard, ook in hun nieuwe vaderland bekend zijn…

Mening Mieke ster4

Hermen Kromhof en zijn zuster Johanna hebben de stap genomen om te gaan emigreren naar Canada. Ze vertrekken met meerdere mensen, die er ook op vertrouwen dat dit land hun meer toekomst bied. Ook de zussen Minke en Grada gaan mee..Minke heeft warme gevoelens voor Hermen en Grada vlucht uit haar gewelddadig huwelijk met Nieks.

Aan boord ontmoet Johanna hulp prediker Emiel Boersema, die op weg is naar zijn eerste gemeente in Canada en deze man laat haar niet onberoerd.

Toch weet ze dat dit niks kan worden, omdat haar jeugdvriend Johan haar opwacht in het nieuwe vaderland. Ze heeft besloten om met hem verder te gaan…

Als Johanna een grote teleurstelling te verwerken krijgt, slaat de heimwee toe en zou ze graag weer terug willen naar haar vertrouwde buurt.

Daarbij zijn inmiddels de spanningen hoog opgelopen, als ze merkt dat de vervelende gebeurtenissen uit het verleden ook bekend zijn in Canada!

Dit tweede deel heb ik ook met veel plezier gelezen. Van begin tot het eind is het een heerlijk boeiend verhaal met liefde, verdriet en vreugde..

Op naar deel 3 : “Het geheim van Gonda”

het vijfde gebod dreigende verte het geheim van gonda

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: