De bijenkoningin: Cristina Caboni

de bijenkoninginDe bijenkoningin
Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander
Bladzijden: 368
Jaar: 2016

Vroeg in de ochtend, kort na zonsopgang, loopt de Italiaanse Angelica een pad af in Zuid-Frankrijk. Het staat vol met rozemarijn en lavendel en ze is op zoek naar een bijenkorf. Ze reist de wereld rond als imker en houdt van haar vrijheid, ook al moet ze de turquoise zee bij haar huis op Sardinië missen. Dan overlijdt haar peettante Margherita, die haar alles leerde over bijen en honing, en keert Angelica terug naar Sardinië. Daar wordt ze geconfronteerd met alles wat zij heeft achtergelaten: haar familie, de geheimen van het eiland en Nicola, de man aan wie zij als jonge vrouw haar hart verloor. De bijenkoningin is als een hartverwarmende zomerdag. Laat je meevoeren door de zoete geuren van honing en de geheimen van de bijen…

Mijn mening ster4

Als Angelica het bericht krijgt dat haar peettante is overleden keert ze terug naar het huis van Margherita, het huis waar alles begon als imker en grote bijen liefhebber.
Ze word constant geconfronteerd met haar verleden, en de vele geheimen waar ze totaal geen weet van had.

Je word meegenomen in een wereld vol met (bezige) bijen.
Ik moest dit boek gewoon lezen om een andere kijk te krijgen op de bijen, want normaal ben ik als de dood voor die prik beestjes, die alleen maar om je oren heen zoemen en wachten tot ze kunnen gaan steken.
En inderdaad wat lijkt het hier allemaal mooi als je hun leven een beetje begrijpt. Maar of ik ooit die angst kwijt raak ik betwijfel het.
Voor Angelica bestaat er niks mooiers, maar toch heeft ze twijfels of ze hier kan blijven, want niet iedereen wil dat ze in Sardinië is.
Dit verhaal neemt je mee in de heerlijke zoete sferen, en laat je mee puzzelen wat het verleden van haar moeder nu voor haar betekend.
Kan en durft ze weer verliefd te worden op de mooie Nicola?
Een mooie roman waarvan ik blij ben dat ik hem gelezen heb.

bolklein

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: