Baken van hoop: Jody Hedlund (Beacons of Hope 3)

baken van hoopBaken van hoop
Auteur: Jody Hedlund
Uitgever: Voorhoeve
Bladzijden: 384
Jaar: 2016

In de historische roman ‘Baken van hoop’ van Jody Hedlund wordt een val gezet voor een jonge lerares.

Michigan, 1870. Tessa Taylor verhuist naar het stadje Upper Peninsula om daar les te geven, maar bij aankomst blijkt er sprake van een misverstand: er was gevraagd om een mannelijke docent. Bisschop Percival Updegraff vertelt haar dat ze tot mag blijven tot ze een nieuwe docent hebben gevonden, en de arme Tessa bedankt hem en antwoordt dat ze bij hem in het krijt staat. Ze kan niet weten dat Percival daar nog eens op zal terugkomen.

Ondanks alles stort Tessa zich vol overgave op haar nieuwe baan. De kinderen van de vuurtorenwachter vinden dat ze perfect past bij hun vader. Maar Alex Bjorklund, hun oom en de assistent van hun vader, heeft zo zijn eigen gevoelens voor Tessa. Terwijl de twee broers haar het hof maken, voelt Tessa dat iemand haar in de gaten houdt.

De romans van Jody Hedlund kenmerken zich door mix van historie en romantiek, met een vleugje mysterie. ‘Baken van hoop’ is een los te lezen vervolg op haar romans ‘De lichtwachter’ en ‘Water en vuur’, die zich ook rond een vuurtoren afspelen.

Mijn mening ster4

Tessa verhuist naar Upper Peninsula  om daar een nieuw leven te starten, maar ook hier word ze weer geconfronteerd met haar verleden.
Zal ze in deze gemeenschap als lerares geaccepteerd  worden?

Alleen al om de prachtige covers zou je deze boeken in huis willen hebben, maar ook de verhalen zijn boeiend en beeldend geschreven, en zeker onder de roman lezers de moeite waard om te lezen.
Alle drie de delen van Beacons of Hope  spelen zich af rond de vuurtoren, maar zijn absoluut ook los van elkaar goed te lezen.
Toch vond ik dit verhaal iets minder dan de andere delen, ik vond het in het begin een beetje traag op gang komen, maar dat maakte later alles weer goed, daarom voor dit deel één puntje minder.
Baken of hoop leert je om nooit op te geven, en dat iedereen een tweede kans verdiend in het leven.

de lichtwachter water en vuur baken van hoop

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: