Aan Rue Tatin & Tarte Tatin: Susan Hermann Loomis

aan reu tatinAan Rue Tatin & Tarte Tatin
Auteur: Susan Hermann Loomis
Uitgever: Orlando
Jaar: 2016 (2004)
Bladzijden: 600

De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis stort zich samen met haar man in het avontuur: een vervallen klooster in een dorp in Normandië wordt omgetoverd in een kookschool. Susan geniet volop van de levendige dorpsmarkten en het Franse culinaire leven. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten. In Aan Rue Tatin en het vervolg Tarte Tatin beschrijft ze haar belevenissen. Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: Aan Rue Tatin bevat streekrecepten zoals Gegrilde sardines met rozemarijn, Eendenborst met cider en In witte wijn en mosterd gestoofde kip. En natuurlijk het recept voor de perfecte Tarte Tatin.

Mening Marjon ster5

Dit boek bevat twee boek in een: en maar het leest als een boek. De nummering van de hoofdstukken loopt door. En nu ik het boek helaas uit heb kan ik zeggen: Ik ben in Normandië geweest. Ik ben in Normandië geweest en heb genoten van die pure Franse keuken. Zo levendig is dit boek geschreven. Het neemt je mee naar een andere wereld en je kan de heerlijke geuren uit de keuken daar waarnemen. Blabla schrijft zo open, zo uitnodigend, zo levendig dat je blijft lezen. Ik heb genoten! Mooi om te lezen hoe de Fransen meer dan wij nog echt veel tijd in de keuken doorbrengen. Niets kant-en-klare maaltijden en voedsel uit pakjes en zakjes. Ze waarderen het voedsel ook en drinken er een goede wijn bij. Het gaat niet alleen maar over voeding natuurlijk; Susan schrijft ook over haar persoonlijke leven en over haar leven in een ander land. Na elk hoofdstuk vind je 1, 2, 3 of soms zelfs 4 recepten uit de Franse keuken. Ook die zijn heel toegankelijk. Wat een heerlijk boek!

bolklein

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: