Scoop! : Iris Houx

scoop

Scoop!
Auteur: Iris Houx
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 447
Jaar: 2016

Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet én haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

Mening Natasja

Esmée wil maar één ding, en dat is promotie krijgen als redactiechef, omdat haar vriendinnen niet beter weten dan dat ze dat al is, komt ze in grote problemen als één van deze meiden deze baan krijgt.
Ik kreeg dit boek bij #Hebban als tip om te lezen.
Het is een vrolijk en gezellig verhaal, maar ik vond dat op een gegeven moment te lang ging duren, en dat er wel iets meer in mocht gaan gebeuren.
Het heeft wel een goeie les, dat de waarheid altijd aan het licht komt.

Mening Clasien ster4

Een vlot geschreven roman over liefde en zelfvertrouwen, het debuut van deze schrijfster. Geschreven in ik-vorm, de hoofdpersonage is Esmée Evers, een onzekere jonge vrouw die werkt bij een glossy tijdschrift als redactie assistente. Haar vriendinnen denken dat ze redactiechef is, omdat ze niet wil onderdoen voor haar studiegenoten met een flitsende carrière.

“Ik vraag me af waarom het bij hen allemaal (vriendinnen) zo moeiteloos lijkt te gaan: studie, carrière, liefde, Het Leven. Is het echt zo gemakkelijk en ben ik de enige die niet doorheeft hoe het werkt? Waar is die geheime formule?”

Een luchtig feelgood verhaal over carrière, vriendschappen en relaties. Het werken bij een social media met de speciale sfeer, de hectiek, de snelheid waarmee alles gebeurt. De titelScoop! betekent als eerste een bericht over iets in de media brengen, een primeur. Dit geeft dus weer in welke wereld deze roman zich afspeelt. Ik ben eigenlijk niet zo’n Chicklit lezer, maar dit boek heeft me verrast. Is leuk, vlot en met een boodschap. Blijf jezelf …

bolklein

Een gedachte over “Scoop! : Iris Houx

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: