Gevarenzone: Jennefer Mellink

gevarenzoneGevarenzone
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: Clavis B.V.B.A
Jaar: 2016

Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag in september lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien? Is het iemand van haar vrienden die haar in de maling neemt? Zijn het kwade geesten? Of zijn het spoken uit haar verleden?

Een spannende en beklemmende thriller over een droom die in een nachtmerrie verandert. Voor lezers vanaf 16 jaar.

Mening Mieke ster5

Wederom een fantastisch YA boek van Jennefer Mellink. Zij weet vanaf de eerste bladzijde er spanning in te brengen tot aan de allerlaatste. Als Pip op haar zelf wil wonen heeft ze het geluk dat ze een nieuwe baan krijgt en een eigen huis, zodat ze verlost is van de scheldpartijen van haar moeder.Ze wordt geestelijk en lichamelijk mishandeld door haar moeder en haar vader is niet opgewassen tegen deze vrouw.

Pip en haar hartsvriendin Sanne maken het nieuwe huis schoon en ze gaan samen op zoek naar goedkope meubeltjes en komen terecht bij de kringloopwinkel, waar ze heel vriendelijk worden geholpen door Bram. Een jongen die er verminkt uit ziet door allerlei brandwonden.

Zodra Pip een “housewarmingparty” geeft en haar vrienden er allemaal zijn, gebeuren er rare en enge dingen. Komt het doordat ze metelkaar het aloude ouijabord gebruikt hebben ?

Waarvan het bekent is dat je geesten kan oproepen ? Pip’s leven veranderd in een hel en ze voelt zich niet meer veilig in haar huis…Wat heeft die engerd ermee te maken die haar vaak staat te begluren?

Ik vond het een heerlijk spannend boek, zoals alle boeken van deze schrijfster. Ze sleurt je mee het verhaal in en zet je steeds weer op het verkeerde been. Ik hou van deze boeken en waardeer dit boek met 5*

Mening Clasien ster 3,5

Deze jonge schrijfster is een klasse apart in het schrijven van YA thrillers, haar eerste twee boeken vond ik geweldig en kregen als beoordeling 5 sterren. Dit derde boek viel mij tegen, ik miste de spanning die zij eerder goed weet neer te zetten. Gevarenzone heeft eigenlijk twee verhaallijnen, beide met Piper (Pip) en haar BFF Sanne in de hoofdrol.

De eerste verhaallijn is cursief gedrukt en wordt verteld door de vader van Pip, gaat over het auto-ongeluk van haar moeder en haarzelf. Pip die in coma raakt en haar moeder die anders uit het ongeluk terugkomt. Vader vertelt hoe hij die tijd beleeft, de zorgen om zijn vrouw haar geestelijkheid.

De tweede verhaallijn gaat over Pip die het thuis niet fijn heeft, vooral botst ze met haar moeder, bekvechten, mishandeling. “Alles wat ik doe is fout, constant loop ik haar voor de voeten. Volgens haar ben ik lui, ongezond bezig en een parasiet.” Wanneer Pip een baan krijgt huurt ze haar eigen huis, waar mysterieuze dingen gebeuren. “Wie is degene die dingen verplaatst? De creep: de vieze, potige man zijn vettige haren, waarom staart hij steeds naar me? Of komt het gevaar uit een hele andere hoek …”

Het plot is goed en had ik niet aan zien komen, de spanning ontbreekt, er gebeuren wel dingen maar die zijn absoluut niet angstaanjagend. De omslag van het boek ziet er prachtig uit, spannend met het “spookhuis” en Pip. Een leuk boek om te lezen maar zeker geen thriller.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: