Zeezicht: Linda van Rijn

zeezichtZeezicht
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Uitgeverij Marmer BV
Bladzijden: 277
Jaar: 2016

Tijdens de vakantie in Bergen aan Zee heeft de man van Anouk eindelijk weer tijd voor zijn gezin. Maar tijdens de surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag slaat het noodlot toe… Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven. Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen. In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan… ‘Een heerlijk spannend boek voor een paar uurtjes leesplezier bij het zwembad. Zo zit je uiteindelijk toch weer op het puntje van je strandstoel!’ – Vrouwenthrillers.nl ‘Van Rijn weet haar fans opnieuw een huiveringwekkende vakantie te bezorgen.’ – Hebban.nl

Mening Mieke ster 3,5

Dit boek van Linda van Rijn is een leuke vakantiethriller.

Het verhaal vertelt over Jan en Anouk met hun twee kinderen, die voor de verandering niet naar Spanje gaan met vakantie, maar naar Bergen aan Zee.

Ze hebben minder financiele ruimte als andere jaren en besluiten in eigen land te blijven..

Ik vond het verhaal in het begin erg langdradig en je wilt eigenlijk wat meer spanning in het verhaal. Het uitgebluste huwelijk wordt te uitgebreid beschreven en even lijkt het tussen hun wat beter te gaan als ze het mooie vakantiehuis betrekken, die hun gratis is aangeboden.

De kinderen genieten aan zee en daarmee de ouders ook. Als Jan veertig jaar wordt en Anouk een surprise party voor hem organiseert, gaat het helemaal fout.

Anouk valt voor de charmes van Steef, die eigenaar is van een strandtent genaamd Paal 11.

Ze laat zich helemaal gaan in deze affaire en beslist dan dat het verjaardagsfeestje bij Steef gehouden zal worden. Hij beloofd er een knalfeest van te maken, wat ook gebeurd tot op zekere hoogte.

Als het feest ten einde is en er iemand vermist wordt, komt het verhaal in een stroomversnelling!

De spanning is voelbaar en het boek is niet meer weg te leggen. Er is één klein minpuntje: het einde is enigszins voorspelbaar, maar dit vond ik niet storend!

Ik heb van deze zomerthriller genoten, omdat het gewoon een heerlijk boek is om buiten in het zonnetje te lezen!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: