Hoeve Sofie: Gerda van Wageningen (De vlasteelt in de Hoeksche Waard 1)

hoeve sofieHoeve Sofie
Auteur: Gerda van Wageningen
Uitgever: VBK Media
Bladzijden: 178
Jaar: 2015

Hoeve Sofie, het eerste deel van een historische trilogie van Gerda van Wageningen. Ze is niet verdrietig, weet Nele Los diep in haar hart, als ze onverwacht weduwe wordt. Haar huwelijk is zwaar geweest. Ze wil voortaan leven voor haar twee kinderen en Hoeve Sofie voortzetten tot haar zoon oud genoeg is om de opvolger te worden van zijn vader. Haar schoonmoeder heeft echter heel andere plannen met de vlasteelthoeve. Gerda van Wageningen is een van de bekendste familie- en streekromanauteurs van Nederland. Ze heeft al meer dan honderd romans op haar naam staan. Hoeve Sofie is het eerste deel van een trilogie over de vlasteelt in de Hoeksche Waard.

Mening Mieke ster4

Hoeve Sofie, het eerste deel van een historische trilogie van Gerda van Wageningen.Een prachtige roman die je in één adem uitleest.

De hoofdpersonage is Nele Los, die het zwaar te verduren heeft gehad in haar huwelijk. Als ze onverwachts weduwe wordt is ze niet verdrietig, maar opgelucht.

Niet dat ze dit laat blijken, maar zo voelt het wel diep in haar hart. Ze wil er nu helemaal voor de kinderen zijn en de Hoeve Sofie voortzetten tot haar zoon oud genoeg is op de opvolger te worden van zijn vader.

Haar schoonmoeder maakt haar het leven zuur, want zij heeft hele andere plannen met de Vlasteelthoeve. Als Nele een bedrijfsleider neemt om haar te helpen de hoeve goed te runnen, komt de liefde op haar pad.

Een liefde die ze niet ervaren heeft in haar huwelijk…

hoeve sofie de vlasfabriek2 de vlasfabriek

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: