De vlasfabriek: Gerda van Wageningen (De vlasteelt in de Hoeksche Waard 2)

de vlasfabriek2De vlasfabriek
Auteur: Gerda van Wageningen
Uitgever: VBK Media
Bladzijden: 224
Jaar: 2015

De vlasfabriek is na Hoeve Sofie het tweede deel in Gerda van Wageningens geliefde trilogie over de vlasteelt in de Hoeksche Waard Sofie Los is de dochter van een vlasboer. Als ze oud genoeg is, verwacht iedereen van haar dat ze eveneens met een vlasser zal trouwen. Chiel Reedijk, die de vlasfabriek van haar vader overneemt, wil haar maar wat graag aan zijn zijde hebben. Sofie verliest echter haar hart aan iemand anders. Ze weet zelf niet op welke manier ze het gelukkigst kan worden, maar welke keuze heeft ze dan haar hart te volgen? Van Wageningen werkt momenteel aan het derde, afsluitende deel van deze trilogie

Mening Mieke ster4

De vlasfabriek is na Hoeve Sofie het tweede deel in Gerda van Wageningens geliefde trilogie over de vlasteelt in de Hoeksche Waard Sofie Los is de dochter van een vlasboer. Als ze oud genoeg is, verwacht iedereen van haar dat ze eveneens met een vlasser zal trouwen. Chiel Reedijk, die de vlasfabriek van haar vader overneemt, wil haar maar wat graag aan zijn zijde hebben. Sofie verliest echter haar hart aan iemand anders. Ze weet zelf niet op welke manier ze het gelukkigst kan worden, maar welke keuze heeft ze dan haar hart te volgen? Het tweede deel is net zo boeiend als het eerste, al wordt er inhoudelijk wel erg uitgebreid verteld over het vlassen van vroeger en zo te lezen een heidens karwei.

Sofie en Bart zijn de twee kinderen van Nele Los..Ze zijn inmiddels volwassen mensen met hun eigen keuze’s, soms onbegrijpelijk voor deze tijd. Ik heb opnieuw van dit boek genoten en leef helemaal mee met de familieperikelen van de familie’s die nauw metelkaar verbonden zijn. Ik ga nu verder met het derde en laatste deel.

hoeve sofie de vlasfabriek2 de vlasfabriek

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: