Het vervloekte huis: Lydia van Houten

het vervloekte huisHet vervloekte huis
Auteur: Lydia van Houten
Uitgever: Kabook Publishing
Bladzijden: 280
Jaar:2016

Het Vervloekte Huis van Lydia van Houten is een aanrader voor fans van psychologische thrillers.

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen…

Mening Natasja

Als Mikayla te horen krijgt dat haar man zelfmoord heeft gepleegd stort haar hele wereld in.
Ze heeft zoveel vragen, en de antwoorden zijn geheimzinniger dan ooit.
Als ze in Roads, British Columbia, Canada aankomt, (waar haar man schijnbaar een huisje had) heeft ze het idee dat er helemaal niks klopt.
Ze gaat graven in dingen waar ze beter uit had kunnen blijven.
Maar ook al loopt ze zelf en haar kinderen gevaar, ze kan niet stoppen, en ze stuit op de meest vreselijke verhalen en momenten.
Dit verhaal is vooral erg spannend, en je kan het boek alleen maar verder lezen om te weten wat er hier toch allemaal aan de hand is. En de bewoners zijn wel op zijn minst te vertrouwen.
Zodra je denkt dat iemand oke is word je weer op het verkeerde been gezet, en lijkt het hele stadje zo corrupt als wat.
Ik vond het een geweldig boek alleen jammer dat het einde zo ineens stopt.

Mening Mieke ster5

Wow wow !! Dit is het type boek wat gewoon in één dag moet uitlezen.. Wat een heerlijk mysterieus verhaal en de spanning is constant aanwezig. Je vraagt je af wie het op Mika gemunt heeft en wie haar en haar kinderen bedreigd. Je zit tijdens het lezen in een rollercoaster van ernstige gebeurtenissen, die elkaar in een sneltreinvaart opvolgen….

Als Mika haar man zelfmoord heeft gepleegd, is het leven zwaar voor Mika en haar beide kinderen. Ze heeft een huis geërfd in Canada in een verlaten gebied en is van plan om daar heen te reizen met de kinderen om daar tot rust te komen en haar boek te schrijven.Maar al gauw merkt ze dat ze bespied wordt en gebeuren er vreemde en raadselachtige dingen. Als journaliste kan ze het niet laten om alles tot op de bodem uit te zoeken…en dat had ze beter niet kunnen doen. Zelfs als ze met de dood bedreigd wordt gaat ze verbeten door met haar onderzoeken.

Als ze verliefd wordt op Robert knaagt bij haar het gevoel of ze hem wel kan vertrouwen…Dit boek is zo knap geschreven dat als je eenmaal in het verhaal zit,je niemand meer vertrouwt. Ik heb van dit boek genoten en in één dag uitgelezen. Een dikke aanrader !! 5*

Mening Clasien ster5 20-6-2016
Wat een goed boek van deze schrijfster. Constante spanning maakt het dat je door wilt lezen, de vraag knaagt aan je: Wie maakt Mikayla (Mika) haar leven en dat van haar twee kinderen als een doorlopende achtbaan van vreemde voorvallen.

Mika 43 jaar verhuist naar Canada nadat haar man zelfmoord heeft gepleegd. Ze erft daar een huis in het stadje Rocky Roads. Vanaf het begin voelt het “unheimlich”, Mika heeft constant het idee dat er iemand op haar let, vooral wanneer zij als journaliste haar neus in zaken steekt die ze beter kan laten.

Moorden, verdwijningen, haar huis op zijn kop, Mika blijft ondanks meerdere dreigingen doorgaan met haar onderzoek. Wie kan ze vertrouwen, wat steekt er achter?
Zelfs wanneer ze een relatie krijgt met Robert vertrouwt ze hem niet helemaal.

Uiteindelijk lees je wat er allemaal aan de hand is in het dorpje Rocky Roads en dit gaat je verbeelding te boven. Corruptie, mensen uit de politiek, rechters , beroemde mensen een netwerk, een dood in scène gezet.
“Alles was een leugen”.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: