Niet voor tere zieltjes 2: Jeroen Guliker

niet voor tere zieltjes 2Niet voor tere zieltjes 2
Auteur: Jeroen Guliker
Uitgever: Columns & korte verhalen
Bladzijden: 224
Jaar: 2016

Na het succes van Niet voor tere zieltjes kon een vervolg natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Ook in deel 2 krijgt alles en iedereen er genadeloos van langs. Bankhangende pubers, radio-dj’s met moeilijke brillen, het kakkersduo Rody en Olivier, facebookers die alles wat ze eten fotograferen en op hun tijdlijn plaatsen, oma’s van 34 uit Amsterdam-Noord, hypocriete Amerikanen, Haarlemse muggen, Dries Roelvink, Nico Dijkshoorn en een keur aan andere bekende Nederlanders, ze komen allemaal aan de beurt.

Gewapend met een messcherpe pen en een razendsnelle schrijfstijl geeft Guliker zijn ongezouten mening over zaken als vrijgezellenfeesten, Ikea-bezoek, wachtgeld, seks in zijn boeken, wel of geen schaamhaar en de Alle 13 Goed-verzameling van zijn ouders. Humor en herkenning lopen als een rode draad door de gloednieuwe en niet eerder gepubliceerde columns en korte verhalen. Als je geen moeite hebt met keiharde zelfspot, venijnig cynisme en humor op het randje, zal dit boek je van een bescheiden glimlach via voorzichtig gegrinnik naar een bulderende schaterlach voeren.

Mening Mieke ster5

Opnieuw weer een heerlijk boek van Jeroen Guliker. Cynisme en botte uitspraken zijn niet van de lucht, maar alles waar hij overschrijft is zo waar als een koe.

Ik kan mij zelf er helemaal in terug vinden! Knap om op een humoristische en venijnige manier de onderwerpen aan de kaak te stellen, waar heel Nederland mee te maken heeft.

De variabele onderwerpen zijn interessant en daarop de ongezouten mening van Guliker ook! Ik vond het een heerlijk boek om te lezen en had hem in één dag uit.

Deze is zeker net zo boeiend als deel 1 en een dikke aanrader voor degene die geen moeite heeft met zelfspot en venijnige cynisme. Ik moest er doorlopend erg om lachen, want humor is er in overvloed!!

Meer informatie

niet voor tere zieltjes niet voor tere zieltjes 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: