Het droomhuis: Rachel Hore

het droomhuisHet droomhuis
Auteur: Rachel Hore
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 400
Jaar: 2009/2016

Voor Kate Hutchinson is de verhuizing van een saai rijtjeshuis naar het platteland van Suffolk een droom die uitkomt. De rust en ruimte van het buitenleven lokken Kate, haar man en hun twee kinderen weg van een chaotisch stadsleven. Haar baan zegt ze op, en het gezin trekt in bij Kates schoonmoeder – tot ze hun perfecte huis gevonden hebben. Maar alles blijkt veel moeilijker dan verwacht, en het hele plan dreigt in elkaar te storten. Hebben Kate en haar man de grootste fout van hun leven gemaakt? Dan, tijdens een wandeling, ziet Kate het huis van haar dromen: een prachtig, magisch huis, dat onverklaarbare herinneringen bij haar oproept. Er ontstaat een vriendschap tussen haar en Agnes, de eigenaresse van het huis. Als Kate de familiegeschiedenis van Agnes hoort, is ze verbijsterd over de gelijkenissen met die van haarzelf…

Mijn mening ster4

Kate kiest voor meer tijd met haar kinderen en haar man, ze verhuizen naar Suffolk en gaan tijdelijk bij de moeder van Simon in wonen tot ze haar droomhuis heeft gevonden.
Haar schoon moeder is meer moeder voor haar dan haar eigen moeder ooit geweest is.
Door het grote verlies van haar zus Nicola  kan ze niet altijd op de steun van haar ouders rekenen, dus doet ze er alles aan om er voor haar kinderen altijd te zijn als dat nodig is.
Waar ze niet op gerekend heeft is dat haar hele leven zal veranderen, ze ontmoet de Agnes  en ze word geconfronteerd met het verleden.

Dit verhaal maakt je maar weer eens duidelijk hoe verschillend we omgaan met verlies en verdriet.
Als Kate haar droomhuis in haar dromen ziet, weet ze dat ze geen ander huis nog mooi gaat vinden, maar het toeval wil dat ze op een  manier in contact komt met Agnes, die haar verleden wil delen met Kate. Hierdoor krijg je mooie en treurige terugblikken van het verleden van Agnes, en komen we achter het grote geheim wat Agnes haar hele leven al bezig houd.
Je leeft mee met de levens van Kate en Agnes, en blijft je afvragen welke keuze Kate gaat maken als haar leven op zijn kop word gezet.

bolklein

 

2 gedachten over “Het droomhuis: Rachel Hore

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: