Letters in het zand: Greetje van den Berg

letters in het zandLetters in het zand
Auteur: Greetje van den Berg
Uitgever: Zomer & Keuning
Bladzijden: 224
Jaar: 2015

Na het overlijden van haar man ontdekt Andrea dat ze tot haar nek in de financiële problemen zit. Ze probeert te redden wat er te redden valt, maar moet wel hun huis verkopen om een deel van de schulden af te lossen. Andrea verhuist naar een eenvoudige flat. Ze kan het al snel goed vinden met haar nieuwe buurvrouw, Bregje Cremers, een pittige 85-jarige dame. Dan blijkt dat Bregje een ernstige ziekte heeft. Als vanzelfsprekend neemt Andrea de zorg voor haar buurvrouw op zich.

Mening Marjon ster5

Wat een prachtig boek. Andrea’s leven verandert totaal als haar man plotseling overlijdt en haar met grote schulden achterlaat. Eerlijk gezegd vond ik dat allemaal wat makkelijk gaan in Andrea’s leven maar toch is ze goed neergezet. Ze komt over als een sterke vrouw waar je alleen maar bewondering voor kan hebben. Terwijl ze haar nieuwe leven opbouwt en haar zoon Joost dat ook doet komen er een paar vragen bij en moet er nog veel duidelijk worden. Dat maakt dat je verder wil lezen. Daarnaast sluit je Bregje in je hart. Ik ga zeker meer van deze auteur lezen!

Mening  Mieke ster418-4-2015

Ik heb al veel boeken gelezen van deze schrijfster en ze weet mij steeds weer te verrassen.

Deze familieroman is heerlijk om te lezen en zeker niet voorspelbaar, vanwege de vele gebeurtenissen in dit gezin. Het leven van Andrea komt volledig op z’n kop te staan als haar man plotseling komt te overlijden. Ze ontdekt dan dat ze in vreselijke financiele problemen zit en moet noodgedwongen verhuizen om een deel van de schulden te kunnen afbetalen.

Ze krijgt een goed contact met haar nieuwe 85 jarige buurvrouw Bregje, die ernstig ziek is en Andrea wordt haar mantelzorger. Ook heeft ze veel zorgen om haar zoon, die zijn studie heeft opgegeven en soms wordt het haar allemaal even teveel!

Ze vraagt zich af wie toch die vrouw is die steeds verse bloemen op het graf van haar man zet…

Dan de buurman..die duidelijk laat blijken geïnteresseerd te zijn in haar…

Greetje van den Berg heeft er een heerlijk verhaal neergezet met warme persoonlijkheden, een boek die je nog wel even bij blijft…Ik heb er in ieder geval van genoten!

 

Mening  Clasien ster4 5-4-2015

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een boek uit de romanserie heb gelezen, deze is mij goed bevallen. Het verhaal leest lekker weg en heeft je reden tot nadenken. Is alles wel wat het lijkt en zijn vrienden wel echte vrienden. De personages zijn levensecht, dit zou jouw kunnen gebeuren.

Greetje van den Berg schrijft al dertig jaar romans en dat kun je merken aan de vlotte schrijfstijl en de inleving in de personages. “Letters in het zand”. Is gebaseerd op haar eigen ervaringen als mantelzorger”.

Andrea is gelukkig getrouwd met Sören, hebben een zoon Joost en hebben een rijkelijk leven, mooi huis, vakanties, veel vrienden.
Dan overlijdt Sören plotseling en is niets meer wat het lijkt.
Sören laat grote schulden achter waar Andrea niks vanaf weet, het gevolg is groot voor haarzelf als voor de medewerkers van hun bedrijf. Andrea begint een nieuw leven in een tweekamerwoning.
De afgelopen maanden is haar wereld totaal veranderd. Ze voelt schaamte, angst, verdriet en woede. ze is haar vertrouwen in mensen kwijtgeraakt.

Joost student in Groningen, stopt met zijn studie, is onrustig maakt niets van zijn leven. Zijn vriendin laat hem in de steek. Zijn moeder, plichtsgetrouw, snap hem niet.
“Wanhopig deed hij zijn best om verder te gaan met zijn leven, maar bij alles wat hij deed, voelde hij wanhoop en verdriet omdat hij nooit meer de raad van zijn vader zou kunnen vragen”.
Tegelijkertijd verdiend zijn vader zijn rouw niet na het bedrog dat hij had gepleegd.

Bregje, de buurvrouw van Andrea is 85 jaar en alleen. Ze blijkt een hartkwaal te hebben en Andrea springt bij om te helpen. Ze krijgen een hechte vriendschap.
Ook raakt Andrea bevriend met Wessel.

Dit verhaal verteld het dagelijkse leven van al deze personages, de goede en minder goede tijden. Het verdriet het overleven in een andere omgeving. Andrea wordt met de neus op de feiten gedrukt.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: