Xinia’s wraak: Lydia Rood

Xinia's wraak

Xinia’s wraak
Auteur: Lydia Rood
Uitgeverij Leopold
Bladzijden: 97
Jaar: 2016

Gemene berichtjes op WhatsApp, grappen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn… Xinia wordt gepest en ze begrijpt niet waarom. Dan laat zelfs haar beste vriendin Brit haar in de steek, op de dag van het schoolreisje. Als tijdens een storm het pretpark leegloopt, besluit Xinia achter te blijven. Tegelijk met de storm laat Xinia haar gedachten vrij – waarom wordt ze gepest? Ligt het wel aan haar? Misschien schuilt er iets in Xinia wat niemand had kunnen vermoeden – zelfs zijzelf niet.

Mening Clasien ster3

Weer eens een verhaal over pesten, je kunt met van alles gepest worden dit is meestal omdat juist jij niet voor jezelf opkomt en zo een makkelijke prooi bent voor de rest. Gevoelige mensen zijn sneller slachtoffer. De pesters, daar moet je eigenlijk medelijden mee hebben, ze kunnen absoluut niet trots zijn op wat zij doen.

Xinia wordt gepest omdat ze “dik” en “bruin” is. Één BFF Britt houdt haar op de been als ze weer eens uitgescholden wordt voor Bossche bol. Wanneer ook Britt zich afkeert is ze alleen. “Nu heeft ze nul vriendinnen. De hele klas is tegen haar”. Niemand praat meer tegen haar, ze is onzichtbaar ze draagt haar “onzichtbaarheidsmantel”.

Tijdens een schooluitje blijft Xinia alleen achter, ontmoet Turine die haar in eerste instantie helpt maar later laat ook zij haar vallen. “Ergens vind ik het niet zo gek dat jij het pispaaltje van de klas bent. Laat toch niet alles van een ander afhangen. Doe zelf eens iets! Wees iemand”. Uiteindelijk komen haar broer en Britt haar ophalen en gaat Xinia aangifte doen tegen de twee grootste pestkoppen. “Klantjes voor HALT”.

“Niemand zal haar ooit meer pesten. Ze heeft haar leven omgedraaid”.

Dit boek lees je in no time uit, is makkelijk leesbaar en de boodschap komt duidelijk over. Een goed boek voor de jeugd.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: