De geheime doorgang: Kiki Thorpe (Never girls 2)

de geheime doorgangDe geheime doorgang
Auteur: Kiki Thorpe
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Bladzijden: 120
Jaar: 2014

Vier vriendinnen in een magische sprookjeswereld Net als ze zich helemaal thuis voelen in de feeënwereld van Pixie Hollow moeten Kate, Mia, Lainey en Gabby naar huis! Tinkerbel zegt dat er nog nooit kinderen zijn teruggekomen naar Neverland, maar Lainey weigert dat te geloven. Zal ze dan nooit meer op een hert door het bos rijden? En hoe zal ze de taal van de dieren kunnen leren zonder de hulp van de feeën? Maar zelfs wanneer ze vertrekken uit Neverland lijkt de magie hen te volgen! Die muis in Lainey”s keuken, ze weet zeker dat het een van de zuivelmuizen van de feeën is! Is er een soort vermenging tussen de werelden? Fairies-serie
De fenomenaal succesvolle fairies-serie van Disney verkochtwereldwijd ruim 14 miljoen boeken. En nu, voor het eerst, weten vier echte meisjes hun weg te vinden naar de sprookjeswereld… en weer terug. Een avontuur dat ieder meisje zou willen meemaken!

Mening Clasien ster4

Ook dit tweede deel is van prachtige vormgeving. Voor meisjes zou deze serie een mooie aanwinst in de boekenkast zijn. Zowel voor de jongste om voor te lezen en de iets oudere om te lezen en herlezen.

In dit deel komen de vier meiden erachter dat er een doorgang is via een gat in de schutting in de tuin van Mia. Zo kan je van de “klunzen” wereld overgaan naar Nooitgedachtland.
In Nooitgedachtland is deze doorgang een gat in de stam van een vijgenboom.
Dat dit niet altijd goed gaat blijkt uit het feit dat de kat van Mia in de Elfenvallei terechtkomt en een flamingo en muisje Kleefkruid in de tuin van Mia. Met alle gevolgen vandien.

In dit deel staat Lainey centraal ze heeft in Nooitgedachtland een groot dierentalent, ze speelt met wilde hazen, luistert naar het lied van een fuut, wiegt baby-egeltjes. In haar eigen wereld heeft ze nog nooit een huisdier gehad. Nog geen goudvis.

Nooitgedachtland en de Klunzenwereld (mensenhand) zijn twee verschillende werelden, maar stel je voor dat er een opening is……….

in een flits de geheime doorgang een wens naar huis de magische mist

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: